Publisert av: Trine | 25/05/2012

Endelig på norsk!

Zombie-tegneserien The Walking Dead«The Walking Dead» av Robert Kirkman og Tony Moore som illustratør har endelig kommer på norsk fra Apart forlag, med første bind – «Til døden skiller oss ad».

Robert Kirkman skriver i forordet

Gode zombie-filmer viser oss hvor råtne vi mennesker er, de får oss til å sette spørsmålstegn ved vår rolle i samfunnet… og samfunnets rolle i verden.

Det jeg hater mest med alle zombie-filmer, er slutten. Jeg vil bare vite hva som skjer etterpå. Selv når alle karakterene dør til slutt, vil jeg bare se videre. Så snart filmen begynner å bli bra… så kommer den forhatta rulleteksten.

I «The Walking Dead» vil jeg utforske hvordan mennesker reagerer på ekstreme situasjoner, og hvordan disse hendelsene forandrer dem.

Når Rick Grimes våkner opp på sykehuset ifra sin koma har de fleste mennesker blitt til zombier. Han er naturligvis forvirret over hva som har skjedd og lurer på hvor familien hans er blitt av. Når han leter etter dem treffer ham fler mennesker som prøver å holde seg ifra zombiene. Livet blir en kamp om å overleve.

Her er et videoklipp basert på de første sidene. Den spennende fortsettningen, som for øvrigt er tenkt for voksne, kan du lese i boken.


Kirkmans zombie-tegneserie har fått stor popularitet siden den ble utgitt på engelsk i 2003. Jeg har føreløpe ikke lest noe mer, men syns at bind 1 gir en bra introduksjon til serien. Der man får en glimt av de forskjellige personlighetene og historier og hvordan de reagerer i den ekstreme situasjon de er i.

Tegningene er nydelig detaljert og fortellingen interessant. «The Walking dead» er en bra tegneserie som engasjerer og trekker meg inn.

Skrevet av Christoffer Nilsson, bibliotekar

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: