Publisert av: Trine | 30/04/2012

Bokanbefaling: “Kjærlighet til livet” – Jack London

Kjærlighet til livetBoka ”Kjærlighet til livet” av Jack London er en spennende historie. Han ble født i San Francisco under en periode av krig, og vokste opp i fattige kår. Etter en tid som avisgutt, matros, hundekjører, selger, fisker og m.m. han dro til Klondyke i gullrushets dager, men hadde ikke lykken med seg. Han hadde allerede da begynt med sine første litterære forsøk. Med sine skildringer fra villmarken ble navn snart kjent for et stort publikum.

Jack London avbildet de to venne-gruvearbeidere som har returnert hjem etter et vellykket søk etter det gule metallet. En av dem forstuet beinet, og spurte sin følgesvenn for hjelp. Men han kastet en venn i trøbbel og gikk videre, tok med seg en del av byttet.

Hans venn, gjenstår i ensomhet, desperat kjemper for sitt liv. Han bestemmer seg for å gå på til tross for smertene, men Strays fra veien. Gå med det skadde beinet blir vanskeligere, og helten tenker om hva du skal gjøre med sin andel av produksjonen. Han møtte et valg: bli kvitt gull som den ekstra belastningen, eller fra alle de andre tingene.

Han torde ikke å forlate gullet i landet som den tilhørte før. Gold Miner er utslitt av sult. Flere ganger forsøkte han å fange en rapphøne, men til ingen nytte. «Ser ut som rapphøne flyr vekk, følte han slikt hat for henne, men hun lot ham stor skade.» Han bortfalt til bevisstløshet, delirium mat, men, gjenoppretting selv, følte han bare smerten av sult i magen.

Når våt snø slukket brannen, har den reisende nådd ekstreme synspunkt lidelse og begynte å tenke at å dø er ikke så vanskelig som livet. Men gjennom den avmakt brøt uendelige kjærlighet til livet og tvang ham igjen og igjen for å få opp og gå videre. Helten kunne nå ut til folk, men i enden av veien var det en symbolsk hendelse, så han restene av sin venn, en forræder. I lang tid rømte av frykt for sult forfulgt.

Jack Londons historie gjør leseren tenker begreper som liv og død, svik og vennskap, relativitet rikdom.

Anbefalt av Zina

Reklamer

Responses

  1. Kan du res.denne boka til meg? Mary


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: