Publisert av: Trine | 28/04/2012

Bokanbefaling: «Otorienes tid» – Lian Hearn

I en avlägsen och fridsam bergsby lever en ovanlig pojke. Takeo har ännu inte upptäckt sitt sanna jag, och känner inte till sin avlidne fars hemlighet. Men hans stillsamma liv förändras för alltid den dag då krigsherren Iida Sadamu skövlar och bränner hans hemby. Takeo räddas av den unge herremannen Otori Shigeru, som för honom till sitt hem. Där sätts han i lära i allt en ädling behöver veta, men också i andra färdigheter – de märkliga, närmas magiska förmågor som tillskrivs det legendariska Släktet. Långsamt upptäcker Takeo sanningen om sig själv, och om det öde som väntar honom.

I en japansk inspirerad medeltid utspelas sig Takeos äventyrliga historia i serien Otorienes tid. Det inleds i  «Det syngende gulvet» fortsätter med «Hegrens tegn» och»I lys av månen«. En triologi som blev utvidgad med ytterligare två böcker. Historien och det måleristiska språket trollbinder mig. Tar mig till en tid där allt inte är som det ser ut att vara. Där återhållsamheten och stilla ro byts till flammande känslor. Där intriger och maktkamper pågår. Takeo är en pusselbit alla vill ha, en del levande andra vill se han död.

Fler gånger har jag läst böckena, de står sig varje gång, speciellt trilogin. Målgruppen sägs vara äldre ungdom men jag kan lova – många fler kommer fascineras av böckerna!

Anbefalt av Christoffer Nilsson

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: