Publisert av: Trine | 27/04/2012

Bokanbefaling: «En amerikansk tragedie» – Theodore Dreiser

En amerikansk tragedieJeg vil anbefale boken En amerikansk tragedie, av Theodore Dreiser. Boken er spennende og du blir raskt fanget av historien om den unge, fattige mannen Clyde, som reiser ut i den store, amerikanske verden for å søke lykken.  Stikkord: Penger, suksess, kjærlighet og mord. Clyde får mulighet til å realisere sine drømmer via et jobbetilbud fra sin onkel. Han må begynne på bunnen og jobbe seg oppover. Framtiden virker lysende. Han innleder et forhold til fabrikkpiken Roberta, noe som var strengt forbudt. Men så treffer han overklassekvinnen Sondra. Den store kjærligheten og kvinnen som vil passe inn i hans fremtid. Nå passer ikke Roberta lengre inn i hans framtidsplaner. Aberet er at hun har blitt gravid, og forlanger at Clyde gifter seg med henne. Da tar Clyde en beslutning som blir skjebnesvanger….

Du kan lese mer om  boka på Wikipedia.org. Jeg har også sett filmen ”A place in the sun” med  Montgomery Clift og Elisabeth Taylor, som baserer seg på boken. Strålende spill – god nerve.


En amerikansk tragedie kom ut allerede i 1925, og er oversatt til norsk flere ganger. Den har fremdeles aktualitet.  Jeg har i mange år anbefalt boka til flere lånere, og de har vært fornøyde. Absolutt ingen ny bok, men du verden – for en bok!

PS: Bibliotekets eksemplar er ganske så slitne, men tåler noen flere lesere likevel…God lesning!

Anbefalt av Hildur. 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: