Publisert av: Trine | 23/04/2012

Bokanbefaling: «Mørketid» – Michelle Paver

MørketidMichelle Paver har tidligere utgitt 6 ungdomsbøker på norsk, i serien om ”Ulvebror”. Jeg har lest dem alle med glede.

Boka ”Mørketid” (Cappelen Damm, 2012) er en voksen spenningsroman der mesteparten av handlingen er lagt til den fiktive plassen ”Gruhuken” på Svalbard. Her utspiller det seg nifse ting som gjør at du nesten ikke tør å bla om til neste side! Forfatteren skriver uhyggelig godt. Det er nesten så du føler at du er en del av historien. Og selv for oss som bor i nord og er vant til kalde vintre og mørketid, er denne boka noe for seg selv. Den er litt ”Jack Londonaktig” med sine gode beskrivelser av miljøet og personene. Du formelig føler kulda og mørket.  Anbefales!

Fra forlaget: Det er januar 1937. Tåka ligger tjukk over London, og 28 år gamle Jack er fattig, ensom og på desperat jakt etter noe som kan forandre livet hans. Derfor takker han ja når han får tilbud om å bli med som telegrafist på en ekspedisjon til Arktis. Stemningen er høy idet fire menn og et kobbel med hunder forlater Tromsø og setter kurs mot det gudsforlatte Gruhuken – som sies å være hjemsøkt. I begynnelsen er de blendet av midnattssolens lys, men snart kommer mørketiden og Jack opplever en sterk, uforklarlig uhygge. Etter hvert forfølges ekspedisjonen av uhell, og kameratene må forlate Jack som blir igjen i isødet. Men det skal snart vise seg at han ikke er alene på Gruhuken. Noe eller noen vandrer rundt der ute i mørket og kulda.

Bokanbefaling av Trine

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: