Publisert av: Trine | 25/10/2011

Lydbøker for hver smak

Lydbøker er populære og her har vi samlet noen av de nye fra høsten. Hvis den er utlånt så kan du resevere boken. Klikk på tittel og/eller forfatternavn for å komme til katalogen.

Vi har også disse som papirbok.

Frels oss fra det ondeFrels oss fra det onde – Kjetil Try
Nadija Hadzics ti år gamle datter stikker hjemom for å hente en gjenglemt mattebok, og finner moren drept på gulvet. Et langt snitt går fra overleppen til underlivet, og kroppen er fylt av vaskepulver. Det eneste som er borte fra leiligheten er Nadijas PC. I nettdatingens dager stilles etterforskerne Rolf Gordon Lykke og Parisa Sadegh overfor titusentalls potensielle mistenkte, en jungel av mulige motiver og en gjerningsmann som gjerne slår til igjen.

Dette er mine gamle dagerDette er mine gamle dager – Tore Renberg
Jarle Klepp er blitt 38 år og tenker tilbake på oppveksten sin. Faren var alkoholiker, og dette preget barndommen hans sterkt. Det er nyttårsaften og Jarle er ute sammen med sønnen Sven for å kjøpe stjerneskudd. De treffer ei dame som viser seg å være dattera til noen venner av Jarles foreldre, og med ett kommer minnene fra en tur på Hardangervidda i 1984 tilbake. Jarle var på tur sammen med faren, broren Stig og kjæresten hans, og han skjønner nå hvorfor turen endte som den gjorde.

Jeg skal gjøre deg så lykkeligJeg skal gjøre deg så lykkelig – Anne B. Ragde
Trondheim, 1965. I oppgang A i borettslaget Ungdommens Egen Heim lever åtte familier tett på hverandre. Kvinnene er hjemmeværende og tilbyr hverandre hjemmepermanent og barnepass, men vurderer samtidig hverandres påkledning og livsvaner med kritiske blikk. En dag kommer også en ung altmuligmann som tilbyr seg å installere kikkhull i dørene på besøk. Boka gir et tidsbilde av den norske velferdsstaten på denne tida, og viser fram både dens lyse og mer mørkere sider.

ChimeraChimera – Gert Nygårdshaug
I Kongos regnskog studerer ei gruppe forskere hvordan regnskogens flora og fauna påvirkes av klimaendringene. Den norske zoologen Karl Iver Lyngvin blir rekruttert til å jobbe ved denne forskningsstasjonen, kalt CORAC. Sammen med den australske entomologen Zoe Wildt opplever han noe som kan komme til å få svært dramatiske konsekvenser, både for han selv og for klodens framtid.

KammerpikenKammerpiken – Cecilie Enger
Oslo, 1926. Hilda Cooper kommer fra England for å jobbe som dronning Mauds kammerpike. Innenfor Slottets vegger, i sterk kontrast til livet utenfor, innordnes hun i et hierarkisk samfunn av tjenere, etikette, måltider og dronningens stadige kjoleskift. Hilda Cooper ble, sammen med sin underordnede kammerpike Violet Wond, boende på Slottet under tre norske konger, fram til sin død på 1990-tallet. Romanen er basert på samtaler med folk som kjente disse to.

VinterstengtVinterstengt – Jørn Lier Horst
Det er høst og Ove Bakkerud har planlagt en siste tur på hytta før vinterstegningen. Når han kommer fram, møter han en hytte som er herjet av innbruddstyver, og på nabohytta er en mann mishandlet til døde. Flere ille tilredte lik blir funnet i skjærgården og politiførstebetjent William Wisting blir vitne til en desperasjon i Stavern som han aldri før har opplevd. Dette er den syvende romanen om William Wisting.

KjerringerKjerringer – Helene Uri
Frøydis, Celeste, Ella og Jenna møtes på latinkurs og oppdager at de har mer til felles enn lysten på gloser fra et utdødd språk. Damene har rett og slett fått nok. Nå vil de handle. Gjennom finurlige ydmykelser og humørfylte hevnaksjoner prikker de inn presise anslag mot maktens menn. Helene Uri har skrevet en fandenivoldsk og munter bok om å ta grep og gjøre noe med mennene som bruker kvinnene som fotskamler. De fire kvinnene bestemmer seg for å bli kjerringer.

De dødsdømteDe dødsdømte – Asbjørn Jaklin
17. august 1945 fullbyrdet norske myndigheter den første dødsdommen på nærmere 70 år. Stavangermannen Reidar Haaland var gestapist og den første som ble henrettet, fastbundet til det spesiallagede retterstedet og med bind for øynene. Senere skulle Vidkun Quisling, Henry Rinnan og 22 andre nordmenn lide samme skjebne. Denne boken forteller hvem de dødsdømte var og hvilke forbrytelser de ble kjent skyldig for. Basert på upubliserte politiavhør og rapporter går Asbjørn Jaklin detaljert inn på rettsoppgjøret mot nazister, torturister, angivere og statsråder i NS-regimet under okkupasjonen.

Et spørsmål om beskyttelseEt spørsmål om beskyttelse – Olav William Rokseth
Etter at en imam blir skutt på Tøyen i Oslo, kontakter PST religionshistorikeren Davood Ariani, også kalt David Anderson. Han tror at attentatmannen kommer til å drepe flere ganger, og etter noen dager viser det seg at han har rett. Offeret er denne gangen en imam som også er Davids nære venn. Davids familie ble drept under uroligheter i Libanon, motvillig går han med på å reise tilbake på oppdrag fra PST.

Kongens hjerteKongens hjerte – Gaute Heivoll
Sørlandet, 1775. Tolv pasienter som lider av radesyken skal fraktes til Kong Fredriks hospital i København for å få behandling. Om bord er en far og hans 10 år gamle datter, og ettersom overfarten drøyer, vokser desperasjonen blant passasjerene. Faren må være vitne til at dattera sakte, men sikkert spises opp av sjukdommen innenfra. Romanen er basert på ei sann historie og er ei historie om den sterke kjærligheten en far kjenner for sitt barn.

Reklamer

Responses

  1. […] Her kan du lese bloggen deres. De har lagt en liste med nylig utgitte lydbøker. […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: