Publisert av: Trine | 05/10/2011

Nytt i september

Det kom mange etterlengtede bøker i september, bl.a La Peregrina av Cecilia Samartin og Jan Guillous Brobyggerne. Vi har samlet ti bøker i dette blogginnlegg: romaner, spenning, humor, mm.

Vil du se alt vi fikk inn i september? Her finner du for voksne. Og her for barn og ungdom (høyreklikk og «Lagre lenke som»). Reservere kan du som vanligt gjøre direkte i websøk.

Den døde i Barentsburg – Monica Kristensen
Barentsburg er en gåte for Knut Fjeld. Han lurer på hvorfor russerne plutselig vil ha en norsk sysselmannsbetjent til å undersøke en helt vanlig ulykke. Han forstår ikke menneskene i her eller det mystiske språket. Han forstår heller ikke at de skjebnesvangre detaljene han etter hvert avdekker rundt ulykken bare er en del av et større spill, som noen der ute i skyggene har lagt opp for ham. Dette er den fjerde romanen i forfatterens krimserie fra Svalbard.

Fjorden – Lars Ove Seljestad
«Fjorden» er ein roman om dei store spørsmåla – om det altfor korte livet, om døden, om alle tings forgjengelegdom. Den handlar om å forma eit liv i skyggen av ein far – den levande faren så vel som den døde. Like mye er dette ein roman om dei små fortellingane – om ein far og ein son, om forholdet mellom dei, om livet i ein arbeidarfamilie. Mest av alt er det ein roman om ei reise. Det er ei vakker reise langs Hardangerfjorden med raude og blå bussar under stupbratte fjell. Og ei dramatisk heimferd om bord i ein liten brun trebåt ein gråvåt, bølgjesterk sommardag.

Sirile gentlemen søkes – Karin Brunk Holmqvist
Det skjer ting i livet, både forargelige og gledelige ting. Det er forargelig at Tomelilla kommune skal bygge en ny vei tvers over Almas og Margits tomter. Men hvis damene ikke hadde blitt tvunget til å flytte, hadde de ikke kommet til Solgläntan aldershjem. Da hadde de ikke skaffet seg sitt livs første langbukser – med strikk i livet. Da hadde de ikke tatt aldershjemsbestyreren på fersken i armene på kommunalråden, og Alma hade ikke tenkt ut sin listige plan.Og de hadde i hvert fall ikke satt inn en kontaktannonse i avisen. Men slik ble det.   Tomelilla blir aldri det samme etter Almas og Margits bravader. Sirilegentlemen søkes er en roman om gamle damer med bein i nesa, om vennskap som holder i allslags vær, og en påminnelse om at livet er vidunderlig og fullt av håp!

Apehuset – Sara Gruen
Isabel Duncan forsker på apers språk. Hun føler seg mye mer komfortabel sammen med aper enn med mennesker – inntil hun møter den gifte journalisten John Thigpen. Etter en eksplosjon i laboratoriet blir Isabel hardt skadd, og apene sluppet løs. De dukker opp i et realityshow på tv, og sender beskjeder med tegnspråk til Isabel om at hun må komme og hente dem.

Dødelige dråper – Sidsel Dalen
Frank Høegh tar med seg familien til Rio for å lede det norske oljeselskapet Valhalls brasilianske avdeling. Han tror det skal være mulig å tjene seg rik, men vikles snart inn i et nett av korrupsjon og miljøkriminalitet. Journalisten Mia Mikkelsen er i Brasil for å skrive om norske bedrifters etiske og sosiale profil, og hun dumper borti den ene miljøkatastrofen etter den andre. Snart blir situasjonen farlig både for Frank og Mia.

Urak – Demian Vitanza
«Urak» er en roman om det uvisse, om tvil og om uro. I tre ulike fortellinger må hovedpersonene forholde seg til forskjellige hendelser – og de vet ikke om disse er minner eller innbilning.  Romanen følger personene gjennom dette universet av uvisshet, halvveis inne i sine glemselsprosjekter, der språket er preget av redselen for å fullføre tanker og setninger, av frykt for hva som kan bli røpet.

Ismannen – Anders Bortne
En varm historie om et liv i kulde. Han holder verdensrekorden i isbading. Ifølge forskerne skal ikke menneskekroppen tåle en slik kulde, men han gjør det likevel. Han er en biologisk umulighet, et mirakel, en attraksjon, en tv-kjendis. Men Ismannen er også noens ektemann og far. Gjennom den tolv år gamle sønnens Marius, får vi en varm fortelling om et liv i kulde og, ikke minst, den utrolige historien om Ismannens siste og store verdensrekordforsøk. Et forsøk som viser seg å sette alt på spill. Ismannen er en roman om en annerledes mann i en annerledes familie. Men så er jo også enhver familie i bunn og grunn annerledes.

Giftstrøm – Eystein Hanssen
Den norske ambassaden i Kampala mottar ei pakke som dokumenterer at Otto Kamperud er tatt som gissel av geriljaen i Uganda. Samtidig gjennomfører Oslopolitiet en aksjon mot narkotikamiljøet hvor de bl.a. pågriper en ung, ugandisk mann. Politietterforsker Elli Raghke fatter interesse for han og bakgrunnen hans, og spesielt interessant blir han når hun blir nødt til å forholde seg til kidnappingssaka i Uganda. Dette er den andre romanen om Elli Rathke

Kongens hjerte – Gaute Heivoll
Sørlandet, 1775. Tolv pasienter som lider av radesyken skal fraktes til Kong Fredriks hospital i København for å få behandling. Om bord er en far og hans 10 år gamle datter, og ettersom overfarten drøyer, vokser desperasjonen blant passasjerene. Faren må være vitne til at dattera sakte, men sikkert spises opp av sjukdommen innenfra. Romanen er basert på ei sann historie og er ei historie om den sterke kjærligheten en far kjenner for sitt barn.

Darling river : Doloresvariasjoner – Sara Stridsberg
Lo og hennes far gjør nattlige utflukter i en gammel Jaguar gjennom de brennende skogene i en ukjent europeisk by. Lo er en drøm og et speil der også andre skjebner kan skimtes. Dolores Haze er på ferd ut av Vladimir Nabokovs Lolita-roman mot barselsengens død i Alaska. I Jardin des Plantes i Paris vil en vitenskapsmann lære en fanget hunnape å tegne. En ukjent mor kjører omkring på de opplyste motorveienes sirkler utenfor byene. «Darling River» er en roman om barnet uten barndom og kvinnen uten framtid. Melankolsk, men også fandenivoldsk, skildres ødelagte kvinneliv og -skjebner.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: