Publisert av: Trine | 11/08/2011

Finnmark internasjonale litteraturfestival til Kirkenes

Sør-Varanger bibliotek er glad for at Finnmark internasjonale litteraturfestival legges til Kirkenes. Vi ser fram til mange gode program og forfattertreffer!

Pressemelding Vadsø, 10.8.2011

– Slurv ikke med språket! Evnen til å uttrykke seg i ord er av aller største betydning. Nest etter å kysse finnes det ikke noe mer spennende form for kontakt.
Ernest Hemingway

Vinneren av Nordisk Råds litteraturpris i 2011, islandske Gyrðir Elíasson, Beate Grimsrud og finsk-samiske Kerttu Vuolab er alle med på å sette fokus på temaet språk når Finnmark internasjonale litteraturfestival arrangeres for andre gang fra onsdag 29. februar til søndag 4. mars 2012 i Kirkenes.

Språkforhold i nord, språk som identitets- og kulturbærer, og ikke minst språket som råstoff for litteratur, i original og i oversettelse, vil belyses under festivalen. Språkviter og forfatter Helene Uri kommer til festivalen og det samme gjør den russiske forfatter og skuespiller Jevgenij Grisjkovets.

Programmet blir variert, med tilbud til alle aldersgrupper. Anna Fiske holder tegneverksted for barn, og Tor Åge Bringsværd vil underholde både barn og voksne under festivalen. Tilhørerne får i tillegg muligheten til å høre Aina Basso, forfatter og historiker med aner fra Øst-Finnmark, og Morten Jentoft vil dele sine kunnskaper om det alltid brennhete temaet spionasje.

Følg med på vår hjemmeside, www.finnlitt.org for lanseringer og programslipp utover høsten.

Velkommen til en litteraturfestival i Norges mest spennende språkområde, 29. februar til 4. mars 2012.

Arrangører: Finnmark fylkesbibliotek, Sør-Varanger bibliotek, Høgskolen i Finnmark, Sametingets bibliotek, Nordisk informasjonskontor i Nord-Norge, Samisk forfatterforening, Nordnorsk forfatterlag og Norsk Forfattersentrum.

Les mer om festivalen på:
Hjemmesiden
Facebook
Twitter

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: