Publisert av: Trine | 14/06/2011

Trening, brød og overvåking

Mange intressante fagbøker har kommet i det siste. Ti av dem kan du lese om her.

AraberneAraberne : historien om det arabiske folk – Eugene Rogan
Verket omhandler det arabiske folks moderne historie. Her følger vi statsmenn, forfattere, opprørsledere og vanlige folk fra 1500-tallet og fram til i dag. Forfatteren tar for seg de avgjørende episodene som har formet den arabiske verden, men vier også plass til dagliglivet til menneskene som lever der. Historien skrider fram gjennom et landskap av undertrykking, kolonivelde og rasisme, til dagens ustabile region. Det handler om brytningstiden mellom olje og islam, mellom et tradisjonelt levesett og den moderne verden.

Mappa miMappa mi : en beretning om ulovlig politisk overvåking – Jon Michelet
I en periode på 1970-tallet ble Jon Michelet ulovlig politisk overvåket. I denne boka presenterer og kommenterer han de 82 dokumentene som Overvåkningspolitiets mappe inneholdt. Boka inneholder mange selvbiografiske elementer, og tegner et bilde av det politiske 70-tallet.

Enklare brødEnklare brød : oppskrift på knafrie brød med og utan surdeig – Martin Johansson
Boka inneheld oppskriftar på brød som skal bakast utan å knas eller eltast, både langheva brød, heve-og-brette-brød og brød som er baka på surdeig.

Snekre uteSnekre ute : 65 praktiske prosjekter for hobbysnekkeren – Anna & Anders Jeppson, Hans-Ove Ohlsson
Boken beskriver 65 små og store snekreprosjekter med ulike vanskelighetsgrader, og passer for både nybegynnere og mer erfarne hobbysnekkere. Du kan snekre alt fra blomsterkasser, espalier og fuglebrett via levegger, fotballmål og stakittgjerder til dusj i hagen, trapper og dobbel carport. Prosjektene er delt i følgende kategorier: Blomsterprakt; Terrasser, plattinger og terrassetak; Gjerder; Grinder, levegger og porter; Til lek og lyst; Brygger; Boder; Carport; Trapper og bislag; Møblene i hagen. Et eget faktakapittel presenterer lover og forskrifter samt treslag og behandling av materialer.

Livet er et usikkert prosjektLivet er et usikkert prosjekt – Ingvard Wilhelmsen
Kan følelser forandres? Tar det lang tid å forandre seg? Må man vite årsakene for å mestre psykiske problemer? Dr. Med Ingvard Wilhelmsen, forfatter av boken «Hypokondri og kognitiv terapi» (1997) gir i denne oppfølgeren eksempler på hvordan vrange tanker kan styre følelsene våre. Er du f.eks. dominert av tanken om at du alltid bør være til hjelp? Hva innebærer dette for livet ditt og for det samværet du har med andre? Den indre dialogen du fører med deg selv om og om igjen kan låse fast skadelige reaksjonsmønstre. Som erfaren terapeut gir Wilhelmsen gode råd om hvordan vi kan endre tankevirksomhet som blant annet medfører angstfylte handlinger og unødvendig redsel for sykdom og død.

Mørkets rikeMørkets rike : reportasje fra Nord-Korea – Barbara Demick
I denne boken følger vi livet til seks nordkoreanere over en periode på 15 år. De har alle sine drømmer, men det viktigste er kampen for å overleve. I 1994 tok Kim Jong-il over makten i Nord-Korea. I hungerkatastrofen 1995-1998 døde nesten to millioner mennesker. De seks personene innser hvordan de hele livet er blitt manipulert av regjeringens propaganda, og rømmer landet i desperasjon. Over grensen, i Kina, oppdager en av personene at selv hundene i Kina får bedre mat enn menneskene i Nord-Korea. Med Mørkets rike tegner journalisten Barbara Demick et bilde av hvordan det er å leve i et undertrykkende og totalitært regime.

Båtvedlikehold og enkle reparasjonerBåtvedlikehold og enkle reparasjoner – Pat Manley
Boken tar for seg 67 vanlige problemer som kan oppstå i båtreiserens hverdag: Hva gjør du når luka lekker, toalettet er tett eller sikringer ryker? Oppgavene er rangert etter vanskelighetsgrad 1-5 og fremgangsmåten er forklart trinn for trinn, med 750 fotografier. Boken viser blant annet hvordan man forebygger og løser motorproblemer, vedlikeholder gass-, vann-, diesel- og elektriske systemer, foretar service på pumper, vinsjer, ankerspill, drivverk og rorsystem, reparerer skader i skroget samt hvordan man finner og utbedrer lekkasjer.

Kongens neiKongens nei : 10. april 1940 – Alf R. Jacobsen
Senkingen av Blücher forsinket okkupasjonsmakten tilstrekkelig til at konge og regjering rakk å flykte med tog i retning Hamar. Alf R. Jacobsens tar her for seg det dramatiske hendelsesforløpet som fulgte etter de fremmede styrkenes inntog i Oslo. Forfatteren belyser de begivenhetsrike dagene fra både tysk og norsk side, og vi får innblikk i nye aspekter ved Kong Haakons kategoriske nei, flukten gjennom Østerdalen og konsekvensene av avgjørelsene som ble tatt. Dette er oppfølgeren til Krysseren Blücher som kom i 2010.

Kom i form med YngvarKom i form med Yngvar : treningsprogram, smarte tips, sunn fastfood, treningsdagbok : supersprek 7 veker – Yngvar Andersen og Liv Loftesnes
Er du en av dem som aldri har fått til å trene? Nå er hjelpen her. Alt du trenger er denne boken, en penn og et par joggesko. Yngvar viser hvordan du starter med å trene halvannen time i uken og ender med å trene tre timer i uken. Øvelsene er enkle og du får nøyaktige beskrivelser av hvordan de skal gjøres. Etter ti uker med trening, kommer du i form. Forfatteren er kjent for å hjelpe utrente folk i NRK-programmet Puls. Han driver treningsstudioet Mykje meir og holder foredrag rundt om i landet.

På tur med hundPå tur med hund – Nina Skramstad
Dette er en bok for alle hundeiere som liker å gå på tur med hunden sin. Uansett rase og størrelse, her får du tips og råd om tur på vinteren og sommeren, om sykkelturer, fotturer og lek i vann. Du lærer også om førstehjelp og utstyr du trenger på tur. Forfatteren er erfaren hundekjører og har drevet med hund i flere tiår.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: