Publisert av: Trine | 12/05/2011

Nye romaner på biblioteket

Her er 10 nye romaner vi fått inn i det siste.

HabanitaHabanita – Fabiola Santiago
Den kubanske hovedpersonen Marisol drar i ung alder i eksil til Miami sammen med sin bestemor. Her ønsker hun å leve som en vanlig amerikaner. Da bestemoren dør begynner hun å engasjere seg i det kubanske flyktningmiljøet. Hun merker at hun kjenner en lengsel etter Cuba og behov for å vite sannheten om sin egen fortid. Hun reiser til Barcelona og møter den kubanske filmskaperen Gabriel. Han lærer henne mer om hjemlandet, og Marisol kommer stadig nærmere sin egen historie.

Lille stjerneLille stjerne – John Ajvide Lindqvist
Denne gangen forteller John Ajvide Lindqvist om ondskapen som skapes i og gjennom menneskeliv. Under en sopptur finner svensktoppartisten Lennart et spedbarn nedgravd i en plastpose. Han redder henne og gjemmer henne i kjelleren. Han skal oppdage at hun er svært musikalsk, og livet hans får snart ny mening. På samme tid blir en annen jente født i en middels stor svensk by. Hun får et liv uten de store gledene, og ser på seg selv som alminnelig og uten noen spesielle talenter. Etter hvert krysser livene til de to jentene hverandre.

En lykkelig mannEn lykkelig mann – Arto Paasilinna
I Arto Paasilinnas nye roman er handlingen lagt til landsbyen Granbacka. Her har ingeniøren Akseli Jaatinen fått i oppdrag å bygge en ny bro. Det lille samfunnet bærer preg av sterke klasseskiller, og ingeniøren møter raskt motstand hos det pene borgerskapet. Han blir både rundbanket og ydmyket, og til slutt sparket fra sin jobb. Men Jaatinen lar seg ikke pille på nesen og planlegger en hevn som vil sette varig preg på det lille samfunnet.

Legender om et selvmordLegender om et selvmord – David Vann
Faren til forfatteren David Vann tar livet av seg da David bare er 13 år. I denne delvis selvbiografiske novellesamlingen forsøker han å belyse og forstå hvorfor. Vi følger Roy Fenn som blir født i Alaska. Tretti år senere vender han tilbake for å konfrontere farens selvmord og sin egen families historie. Samlingen inneholder seks fortellinger og byr ifølge forlaget på uforglemmelige karakterer, klaustrofobiske scener, mektig landskap og dramatiske overraskelsesmomenter. Boken har vunnet en rekke litterære priser.

KrystallslottetKrystallslottet : en selvbiografisk roman – Jeannette Walls
I denne selvbiografiske romanen skriver Jeannette Walls om oppveksten med sine eksentriske, nomadiske foreldre. Moren Rose er en fri kunstnersjel som hater et konvensjonelt liv, mens faren Rex er en lettere alkoholisert altmuligmann. Handlingen finner sted i USA på 1970-og 80-tallet og forteller om familien som flytter fra sted til sted. Her er det lite mat, lite penger, mye kjærlighet og varme, men også forsømmelse og omsorgssvikt. I følge forlaget blir vi kjent med uforglemmelige karakterer i en uvanlig bok.

De udødeligeDe udødelige – Ketil Bjørnstad
Allmennlegen Thomas Brenner er snart 60 år. Foreldrene hans begynner å bli pleietrengende, og hans gamle svigerforeldre krever også mye. I tillegg er begge døtrene nokså hjelpeløse og uselvstendige. Bekymringen utvikler seg til en dypere engstelse når han også oppdager at hans kone Elisabeth har en kul i brystet som hun ikke vil snakke om. Det er bare noen uker til han skal arrangere sekstiårsdagen hennes, med en etterfølgende bursdagstur til Chicago. Ketil Bjørnstads nye roman handler om en mann som i løpet av noen uker forstår at ingenting er som før, og at alderdommen nærmer seg.

KnuterKnuter – Nuruddin Farah
I Nuruddin Farahs nye roman møter vi den flotte og skarpe heltinnen Cambara. Hun har to ganger vært gift med voldelige somaliere i sin nye hjemby Toronto. Hun har også opplevd å miste sin sønn i et svømmebasseng mens mannen hennes var opptatt med en elskerinne. Vi møter henne når hun etter 20 år i eksil vender tilbake til Somalia for å lege sine smerter. Hun vil også prøve å vinne tilbake sitt barndomshjem som er overtatt av en krigsherre.

Et rike av sølvEt rike av sølv – Conn Iggulden
Djengis Khan er død, men legenden om ham lever videre. I Karakorum er styrkene samlet for å sverge troskap til hans sønn og arving Ogedai. Det er imidlertid i ferd med å bryte ut en borgerkrig når Ogedais bror Chagatai forsøker å ta makten i et kupp. Dette er fjerde, frittstående bind i Conn Igguldens historiske romanserie om den mongolske fyrsten Djengis Khan og etterkommerne hans.

Nu, jävlar!Nu, jävlar! – Heidi Linde
I denne romanen møter vi Terese som er høygravid og usikker på om hun tok det riktige valget, Kevin som har hatt kjærlighetssorg i tolv år, Lydia og hennes fantasivenninne Dronning Sonja og Jessica som skal feire bryllup med en mann hun ikke er sikker på om hun burde gifte seg med. En roman om forventninger, forsoning, hjemmebakst og Metallica.

En svunnen tidEn svunnen tid – Kate Morton
Edie Burchill har aldri stått sin mor nær, men når det dukker opp et gammelt brev med returadresse Milderhurst Castle, begynner Edie å mistenke at morens følelsesmessige avstand skyldes en gammel hemmelighet. Tretten år gammel ble moren evakuert fra London og utvalgt til å leve sammen med familien Blythe på Milderhurst Castle. Femti år senere føler Edie seg trukket mot de eksentriske Blythe-søstrene. De tre gamle damene bor fremdeles sammen, og tvillingene tar vare på sin søster som forsvant inn i sinnssykdom etter å ha blitt forlatt av sin forlovede i 1941. I det forfalne slottet nøster Edie opp sin mors fortid. Men det finnes også andre hemmeligheter som venter på å bli avslørt.

Reklamer

Responses

 1. Adaptasjoner?????

  Skal det ikke stå»Adopsjoner»????

  MVH MM

 2. Du tenker på dette innlegg: https://sorvar.wordpress.com/2011/05/03/adaptasjoner-manedens-tema/ ?

  Det skal være adaptasjoner:
  «Adaptasjon innen litteratur er en tilpasning eller ny produksjon av et litterært verk som eksempelvis en roman, novelle eller dikt til en ny genre eller til et nytt medium som film, teater, tegneserie eller til og med videospill.»
  http://no.wikipedia.org/wiki/Adaptasjon_%28litteratur%29


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: