Publisert av: Trine | 14/04/2011

Påsketid med krim og spenning

Påsketiden nærmer seg og vi har mange nye krim og spenningsbøker på biblioteket. Vi har også utstilling på 2.etg. med bøker fra tidligere år.

Krim & spenning - utstilling

Her ser du et urval av det som er nytt i år.

Flaskepost fra PFlaskepost fra P – Jussi Adler-Olsen
Kriminalinspektør Carl Mørck er leder for politiets Avdeling Q for uløste saker. Denne gangen får han og assistenten Assad overlevert en gammel flaskepost som inneholder et utvisket nødskrik. De tror først brevet er et resultat av guttestreker, men skjønner etter hvert at det handler om to gutter som ble bortført en gang på nittitallet. Det viser seg at flaskeposten er det siste livstegnet fra dem. Men hvem er guttene og hvorfor har ikke foreldrene meldt dem savnet? Carl og Assad vikles etter hvert inn i en beregnende og følelseskald kidnappers nett. Denne tredje kriminalromanen i serien om Avdeling Q har høstet flere priser i hjemlandet Danmark.

Den siste gode mannDen siste gode mann – A.J. Kazinski
En desemberdag i 2009 får politiet i København en advarsel fra Interpol om at flere gode mennesker er drept og likene har et nummer på ryggen. Saken synes å ha tilknytning til den jødiske myten om de 36 rettferdige som skal holde ondskapen i sjakk, og nå peker pilen mot København. Politimannen Niels Bentzon får i oppdrag å advare gode mennesker i Danmark.

Nådens omkretsNådens omkrets – Jørgen Brekke
Denne første kriminalromanen om den amerikanske drapsetterforskeren Felicia Stone og den kreftopererte, norske politimannen Odd Singsaker er en original krimhistorie med handlingstråder tilbake til 1500-tallet. En ung, omreisende fransiskanermunk gjør i 1528 et kort opphold i Bergen før han drar nordover. Med seg fra byen tar han et utvalg kniver og et ubehandlet skinn. Nesten fem hundre år senere dukker det opp et flådd lik på et museum i Richmond, Virginia, og ett til i et bokhvelv i Trondheim. Begge disse hendelsene ser ut til å ha tilknytning til en gammel, forunderlig tekst skrevet på pergament. Forfatteren debuterer med denne kriminalromanen, som er den første i en serie med løsningstråder knyttet til historiske hendelser.

De ensommeDe ensomme – Håkan Nesser
En dosent fra universitetet i Lund blir funnet død nedenfor et stup i skogen utenfor Kymlinge. Dette er samme sted som en student fra Uppsala ble funnet død for 35 år siden. Gunnar Barbarotti stilles overfor en ny form for alvor og tvinges til å revurdere mange ting i tilværelsen. Dette er den fjerde romanen om kriminalinspektør Barbarotti.

AngerAnger – Arnaldur Indriðason
En kompis ber Sigurdur Oli om hjelp: Et vennepar er utsatt for pengeutpressing etter å ha deltatt i partnerbytte, og Sigurdur Oli går med på å kontakte paret som står bak utpressingen. Ved hjemmet deres finner han kvinnen død, mens en mann med balltre flykter fra åstedet. Dette er bare en av utfordringene Sigurdur Oli står overfor: Han har flyttet fra kona, faren er alvorlig syk og han oppsøkes av en sliten alkoholiker som har opplysninger om pedofile overgrep. Denne kriminalromanen er mer actionfylt enn sine forgjengere og gir innsikt i enkelte islendingers tendens til å leve over evne med altfor høye lån og en dekadent livsstil. Sigurdur Oli vikarierer for krimhelten Erlendur Sveinsson i hovedrollen.

Et stille, umerkelig drapEt stille, umerkelig drap – Kaaberbøl & Friis
Dette er den andre boken i krimserien om Røde Kors-sykepleier Nina Borg. I ruinene av et gammelt militærhospital i det nordlige Ungarn leter to gutter fra romfolket etter apparater og våpen de kan selge. De finner mer enn de hadde ventet, og igangsetter dermed en kjedereaksjon. Om ting går virkelig galt, kan uhyggelig mange menneskers tilværelse sprenges i stykker.

SannhetSannhet – Peter Temple
En tenåringsprostituert blir funnet med brukket nakke i en leilighet i The Prosilo, en ny lekeplass for de rike. Til tross for omfattende sikkerhetstiltak i bygget, vet ingen hvem som har drept henne, og ledelsen har kontakter høyt oppe i regjering. Mordetterforsker Stephen Villani føler ikke at de samarbeider. Så blir tre menn funnet drept i en garasje, to av dem brutalt torturert. Villani møter et samfunn i oppløsning, og greier heller ikke selv å stille opp som far og ektemann.

LøgnerneLøgnerne – Odd Harald Hauge
Anders Alme er stjernemekler i Barentz Securities. Bestevennen Lars Lande er landets dyktigste finansjournalist. De to deler en hemmelighet de aldri kan røpe. Hemmeligheten har gitt dem to hundre millioner kroner, vel plassert i en bank i Sveits. En formue bygget på en løgn. I en verden av løgnere blir det stadig vanskeligere å leve med løgnen. Snart er Anders Alme og Lars Lande to fredløse menn som ikke aner om de er mer verdt døde eller levende.

Tilgi megTilgi meg – Harlan Coben
Sytten år gamle Haley McWaid er familiens stolthet. Hun er leder på skolelaget og skal begynne på universitetet til høsten. Da familien våkner en morgen og finner ut at Haley ikke kom hjem kvelden før, mistenker de det verste. Og da måneder går uten at noen hører fra henne, blir det antatt at hun er drept. Wendy Tynes er en reporter i et tv-program som avslører seksualforbrytere. Hun arbeider for tiden med en sak der sosialarbeideren Dan Mercer, kjent for å hjelpe tenåringer med problemer, har en mer innviklet rolle enn det hun først hadde trodd.

VårlikVårlik – Mons Kallentoft
Svaler kretser i luften over de fargerike tulipanene i blomsterbedene: Det er vår i Linköping og vinterbleke mennesker befolker uteserveringene rundt torget. En mor med to små barn går mot minibanken. Idyllen rives plutselig i filler av en kraftig eksplosjon. Etterforsker Malin Fors kommer aldri til å glemme synet som møter henne: knust glass, ødelagte blomster, en liten barnesko, en due som pikker i noe rødt. Alt i en øredøvende stillhet. Dette er fjerde bok i Mons Kallentofts serie om drapsetterforsker Malin Fors ved politiet i Linköping.

Demonen som gråtDemonen som gråt – Lotte og Søren Hammer
En miljødelegasjon finner et over 25 år gammelt lik av en yngre kvinne i innlandsisen på Grønland. Førstebetjent Konrad Simonsen blir sendt av gårde for å etterforske saken. Kvinnen er blitt myrdet, og det på samme måte som i en av Simonsens tidligere saker. Både ofrene og drapsmetoden er skremmende like. Men siden den tidligere hovedmistenkte begikk selvmord idet politiet kom for å arrestere ham, er han denne gang frikjent fra enhver mistanke. Simonsen og hans kollegaer leter etter lignende saker, og ser at omfanget er langt større enn de fryktet. Dette er den andre frittstående kriminalromanen i serien om førstebetjent Konrad Simonsen og hans etterforskningsteam.

Den døende detektivenDen døende detektiven – Leif G.W. Persson
Lars Martin Johansson var i sine yngre dager sjef for Rikskriminalen, en legendarisk etterforsker kjent blant sine kollegaer som mannen som kunne se rundt hjørner. Nå er han pensjonist og lever et annet liv, men se rundt hjørner å det kan han fortsatt. Det er tidlig juni, og Johansson kjører inn til Stockholm for å utrette noen ærender. På veien faller han for fristelsen til å kjøre innom Sveriges beste pølsekiosk. For hvem orker vel å kjøre bil på fastende mage? Tre døgn senere våkner han på intensivavdelingen på sykehuset, rammet av blodpropp sekunder før han skulle sette tennene i grillpølsen. Å se rundt hjørner, er ikke lengre noe å tenke på. Men så forteller legen han om et tjuefem år gammelt uoppklart mord på en ni år gammel pike. En gåte for den som kan se rundt hjørner, men nok ikke noe for Johansson i den formen han befinner seg nå.

Les også hvilke nye krim og spenningsbøker vi hadde i fjor i påsktiden

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: