Publisert av: Trine | 05/04/2011

”Store norske smil” – månedens tema i april

Store norske smil”Han går ikke av veien for en spøk”, kan vi si om et menneske. Det er godt ment. Vi liker at mennesker er utstyrt med humoristisk sans og ikke minst selvironi.

I den grad humor er en gave, er det altså en gave vi bør bruke med måte. Hvis alle i samfunnet har sans for humor, ligner samfunnet mer på et selskap hvor alle gjestene er fulle onkler. Disse ordene finner du i en bok  ”Sitt ned og hold kjeft” som Knut Nærum har skrevet.

Han kan hjelpe deg. Les den. Bruk den. Jekk deg ned.

Hvis du bare har tenkt å lese en bok i år, er det boken ”Å” av Knut Nærum. Ironisk, kjærlig og broddfull lek med kjente .

Selma Lønning Aarø borer dypt i de klassiske scener som ektepar og kjærester spiller ut for hverandre daglig. Dramatikken er ofte voldsom og innlevelsen inderlig, noen ganger er det uklart om det er komedie eller tragedie. ”Stormfulle høyder” byr på mye lattervekkende historier fra livet i en liten familie midt i storbyen.

Norges morsomste vitser” av Arve Opsahl og Svein Byhring. Over 15.000 vitser ble sendt inn  til Nitimens norgesmesterskap i humor. Her finner du flere av de aller beste.

Samlingen omfatter rikelig med frekkiser og muntre historier om de fleste temaer som opptar nordmenn: alkohol, sex, ekteskap, øvrigheten. Her er også friske historier om uvanlige utenlandsreiser og merkelig sirkusnumre og andre fenomener. Kort sagt: En bok som avslører den norske folkehumoren – i all sin mangfoldighet.

Zina Pedersen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: