Publisert av: Trine | 14/01/2011

Les det du gikk glipp av i 2010

Det kom veldigt mange nye bøker i sluttet av året. Så mange at vi ikke fikk plass iblant nye bøker, spesiellet fagbøker. Nå er det et stort bord med disse bøker, og andre som ble utgitt under 2010!

Les det du gikk glipp av i 2010

Eksempelvis:

GeriljareporterenGeriljareporteren – Pål Refsdal
Høsten 2009 ble journalist Pål Refsdal kidnappet av Taliban og havnet på forsiden av alle landets aviser. Her forteller han om sitt liv som reporter i geriljakriger i Afghanistan, Chile, Peru, Sri Lanka, Tsjetsjenia, Kosovo og Irak. Refsdal forteller hele historien om hvordan han til sist ble akseptert og fikk innpass hos Afghanistans fryktede Taliban.

For å overleve : en bok om selvskading – Sofia Åkerman
For å overleveSelvskading er et økende problem som vekker spørsmål og reaksjoner blant folk. Hvorfor skader enkelte mennesker seg frivillig og hvem er menneskene som gjør det? Hvordan kan man hjelpe personer som driver med selvskading? Sofia Åkerman begynte å skade seg selv som fjortenåring og tilbrakte flere år på sykehus. Hun har skrevet denne boka hvor hun bruker sine egne erfaringer som selvskader, boka retter seg mot de syke, de pårørende samt skole- og helsepersonell, studenter og andre som vil hjelpe mennesker som skader deg selv.

TolleknivenTollekniven : tradisjon og håndverk – Øystein Køhn
Dette er en oppdatert bok i knivmaking som dekker de fleste sider av norsk knivmakeri og den særnorske tolleknivkulturen. Boken viser hvordan tollekniven lages på tradisjonelt vis, og er krydret med historier og fakta om kniven og knivmakermiljøet. En oversikt over forhandlere, knivmakere, produsenter og nettsider er også med. Boken er gjennomillustrert og skal passe for både nye og erfarne knivmakere, -samlere og -brukere.

GrotterGrotter : Norges ukjente underverden – Stein-Erik Lauritzen
Det finnes flere tusen naturlige grotter i Norge. Noen av dem er mer enn en million år gamle og skjuler rester etter plante- og dyreliv gjennom istider og mellomistider. Det absolutte mørke råder i disse grottene, og det finnes også grotter hvor mennesker aldri har satt sin fot. Stein Erik Lauritzen er Nordens eneste profesjonelle huleforsker, såkalt speleolog, og gir oss fagstoff og selvopplevde beskrivelser fra grottene.

Værtegn i NorgeVærtegn i Norge : over 450 varsler og tegn fra hele landet – Eli Kari Gjengedal
Denne boka gir deg tips og råd om alt som har med værtegn å gjøre. Gjengedal gir oss forklaringer både fra et naturvitenskaplig synspunkt og fra folketroen. Er værtegn vitenskap eller ren overtro? De fleste værtegn kan sees med det blotte øye, et værtegn kan sees utfra dyrenes oppførsel og utseende i planteriket og i atmosfæren. Lokale forskjeller på værtegn er vanlig og man har også ofte ulike varianter av de samme værtegnene fra sted til sted.

KjærlighetskodenKjærlighetskoden : om å ta vare på det parforholdet du har – Lena Kristin Hole
Krangling i et parforhold stjeler mye energi fra partene. Boka tar utgangspunkt i krangelens dynamikk og gir tips til hvordan man kan stoppe anklagehjulet som begynner å rulle ved kranglingen. Å gjenoppbygge tillitten er essensielt etter en krangel for å kunne fortsette forholdet på en bærekraftig måte.

Ville du spise katten din? : hva etiske og moralske dilemmaer forteller om deg selv – Jeremy Stangroom
Ville du spise katten dinJeremy Stangroom, forfatteren av «Einsteins gåte», har samlet klassiske og moderne dilemmaer og paradokser med det formål å utfordre dine etiske og moralske holdninger. Spørsmål han tar for seg er blant annet: Bør vi særbehandle stygge mennesker eller hva er galt med å spise sin egen katt?

Reklamer

Responses

  1. Har satt meg som mål å lese en bok for hver uke i 2011, kommet godt i gang! 🙂 Mye spennende der ute.

  2. Det var alt en utfordring du gitt deg sjelv! Men et godt mål synes jeg da 😉 Fortell gjerne hvordan det går!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: