Publisert av: Trine | 21/12/2010

Med bok i øret

Vi har kjøpt inn mange lydbøker nå i høst, her en del av dem. Perfekt når hendene har fullt opp eller du vil ta det roligt. Bøkene har vi også i trykte utgaver.

Noen kjenner mitt navnNoen kjenner mitt navn – Lawrence Hill
Denne historiske romanen spenner over 60 år i annen halvdel av 1700-tallet. Leseren tas med til livet i en vest-afrikansk landsby, en plantasje i de amerikanske sørstatene, Halifax på den kanadiske østkysten, Freetown i Sierra Leone og slaverimotstandernes høyborg i London. Aminata Diallo blir bortført som 12-åring og tvinges fra sitt afrikanske hjemland om bord på et slaveskip på vei til South Carolina. Senere blir hun vidersolgt, men greier å rømme i New York. Hun lokkes til Nova Scotia, men der venter enda flere brutte løfter. Romanen bygger på en lang rekke historiske kilder.

Bake kake søteBake kake søte – Jan Mehlum
Seks måneder gamle Maria blir kidnappet fra barnevognen sin. Hun er adoptert av den høyprofilerte investoren Kjell Reiten og kona Margrethe Løvenstad. Da de mottar et krav om løsepenger fra kidnapperne, kontakter Margrethe advokat Svend Foyn. Hun stoler ikke på politiet ettersom en annen kidnappingssak endte i tragedie for to år siden. I den 11. boka om Svend Foyn trekkes han inn i en sak som skal forandre ham for alltid.

Drømmen om AmerikaTrilogi: Drømmen om Amerika : Gullrush : Det lovede landet – Toril Brekke
9. oktober 1825 går 53 nordmenn av den første Amerika-båten og i land i New York. Søsknene Elise og Ansgar fra kvekermenigheten i Stavanger er blant passasjerene. Elise har nettopp giftet seg med Håvard, men han er arrestert for tyveri og måtte bli igjen i Norge. Elise blir Alice, og på kanalbåten nordover til De store sjøene treffer hun eventyreren Francis de Lilac. Hun føder Håvards barn, og broren Ansgar tar med seg barnet og flytter til Chicago. Alice blir med Francis. Tolv år senere slipper Håvard ut av fengselet og drar av gårde for å lete etter Elise i det norske Midtvesten.

ValkyrieneValkyriene – Paulo Coelho
Den åndelige veilederen pålegger forfatteren å legge ut på en reise for å finne og å snakke med sin skytsengel. Han tar med seg sin kone, Chris, og de reiser gjennom Mojave-ørkenen i USA. Der møter de Valkyriene, kvinnelige motorsyklister som reiser rundt i ørkenen med et budskap. Fortellingen er et moderne eventyr om to mennesker som prøver å forstå hverandre, om at man må forsone seg med fortiden for å kunne omfavne fremtiden.

Fedrenes løgnerFedrenes løgner – Tom Egeland
Denne familiekrøniken handler om fire menn, deres liv og dramatiske skjebner. En ferskvannsdunk med en dagbok driver mot land på Barbados. Funnet kaster nytt lys over forsvinningen til klimaforskeren Carl Christian Scott i Vestisen tjue år tidligere. Journalisten Victor Scott blir så bedt om å skrive historien om sine viden kjente forfedre: Faren som forsvant sporløst, farfaren som fikk nobelprisen i litteratur og oldefaren som bodde tjue år på en øde øy. For å samle informasjon legger Victor ut på en verdensomspennende reise som skal endre livet hans. Forfatteren er kjent for sine spenningsromaner. Ifølge forlaget beholder han sitt gode grep om spenningen også i denne
romanen.

SukkerdødenSukkerdøden – Unni Lindell
Den overvektige Kari Helene Bieler befinner seg på et konditori da hun plutselig husker hva som egentlig skjedde da lillebroren døde som baby for 16 år siden. Foreldrene John Gustav og Greta Bieler settes opp mot hverandre og en spiral av grusomheter provoseres frem. Hemmeligheten rundt babyens død har vært en dekkoperasjon for en psykopat som har levd det perfekte dobbeltliv i mange år. Hendelsene utløser iverksettelsen av en farlig hevn. Politiet får et uvanlig krevende kriminalmysterium å løse. Da den 32 år gamle politibetjenten Marian Dahles fortid blir trukket inn i saken, settes hennes kollegiale og profesjonelle forhold til etterforskningsleder Cato Isaksen og hele politietaten på en hard prøve.

Mørkets symmetriMørkets symmetri – Audrey Niffenegger
De amerikanske tvillingene Julia og Valentina arver plutselig en fantastisk leilighet i London etter tante Elspeth, som de aldri har møtt før. Betingelsen for at de får overta leiligheten er at foreldrene aldri skal få sette sine ben der samt at de må bo der minst et år. Tvillingene flytter inn og blir etter hvert kjent med de to andre beboerne i huset: Martin, en briljant og sjarmerende kryssordmaker som lider av tvangsnevroser, og Robert som viser seg å være deres avdøde tantes elsker og skriver på en avhandling om gravlunder. Det verserer historier om vampyrer, drap og spøkelser på gravlunden i nærheten, og snart skal det vise seg at det skjer uforklarlige ting også i leiligheten.

Saras nøkkelSaras nøkkel – Tatiana de Rosnay
Paris, 16. juli 1942. Sara er en ti år gammel jødisk jente som er tvunget til å låse inn lillebroren sin i et skap for å gjemme han for det franske politiet. Resten av familien blir arrestert. I 2002 kommer journalisten Julia Jarmond tilfeldigvis over historien om Sara og familien i forbindelse med at hun skal skrive en artikkel i anledning 60-årsmarkeringen av Vichy-aksjonen. Oppdagelsen tvinger etter hvert Julia til å stille en rekke spørsmål ved sitt eget liv.

Før jeg brenner nedFør jeg brenner ned – Gaute Heivoll
På forsommeren i 1978 går en pyroman løs i Finsland et stykke utenfor Kristiansand. Han har herjet rundt i en måned og frykten stiger i den lille bygda. «Dette er galskap,» sier folk, «pyromanen må tas». Heivoll legger fortellingen om pyromanen ved siden av sin egen og åpner på denne måten opp for galskapen i et hvert menneskes liv. Hvor mye skal egentlig til før man går til grunne?

Min kamp 5Min kamp. 5 – Karl Ove Knausgård
Dette er det femte bindet i forfatterens mye omtalte seksbindsroman om sitt liv. Karl Ove flytter til Bergen for å gå på Skrivekunstakademiet. Det blir en stor skuffelse. Han vil mye, men skjønner lite og får lite til. Karl Ove er allikevel i besittelse av et stort pågangsmot og fortsetter å skrive og lese. Flere av dem han kjenner debuterer som romanforfattere og Karl Ove begynner å lure på om det noen gang blir hans tur. Men så skjer det ting, som at faren dør og Karl Ove debuterer som romanforfatter.

PotensgivernePotensgiverne – Karin Brunk Holmqvist
Søstrene Tilda og Elida på henholdsvis 72 og 78 år bor fortsatt i barndomshjemmet i en liten svensk by. Her står tiden stille og de store forandringene lar vente på seg. Ikke engang et innendørs toalett har søstrene skaffet seg. Det hele forandrer seg imidlertid når den sjarmerende Alvar Klemens flytter inn i nabohuset og begynner å pusse opp. Søstrene går til innkjøp av fine kjoler og ønsker å kvitte seg med utedoen. For å få inn penger bestemmer de to deg for å selge potensmiddel på postordre. Og fra den dagen annonsen står i avisa, blir ingenting det samme. Dette er en roman som hyller livet på landet, vår eldre generasjon og ikke minst det bestandige. En forræder etter vårt hjerte

En forræder etter vårt hjerte – John le Carré
Et ungt britisk par er på sitt livs ferie i Karibien. Der blir de kjent med en styrtrik russer. Møtet får skjebnesvangre konsekvenser for alle tre. John le Carré har ifølge forlaget skrevet en fengslende og engasjerende roman der grådighet og korrupsjon står i sentrum.

Norge på langsNorge på langs – Lars Monsen
Vi følger Lars Monsen og Trond Strømdahls ferd langs den norske innlandsgrensa fra nord til sør, langs Sovjet, Finland og Sverige. Klarer de vinteren og mørketida i nord? Og vil kameratskapet holde? Et år er lang tid, og helt ufarlig blir det ikke. Vi følger bokens forfattere helt fra turen bare er en løs idé, til de en dag når målet.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: