Publisert av: Trine | 07/12/2010

Nye bøker for ungdom

Dette er bøker som passer for moden ungdom.

VampyrjegerenVampyrjegeren – Heine T Bakkeid
Pesten herjer og nesten hele Vlads familie er utryddet. Moren sender han til en gammel avsideliggende kirke ved ved foten av de transilvanske Alpene. Der skal han tilbringe vinteren alene i sikkerhet fra pestens herjinger, men Vlad er ikke alene.

Svart gullSvart gull – Olav Såtvedt
Arne frykter et utarmet kongsberg på 1700 tallet. Han vil ikke gå ned i sølvgruvene, han vil mot havet! Flukten ender med hyre på det danske slaveskipet Ada som går mot vest Afrika. Bygdegutten Arne blir en brikke i trekantfarten, den grusomme handelen der slavene er selve gullet.

Det er vondt liv ombord, men så skjer det utenkelige; det oppstår varm kontakt mellom slavejenta Abena som er en del av lasten på skuta og Arne.

Kjære HalvorKjære Halvor – Reidar Lund
Halvor og Ida er søskenbarn og han har vært som en god storebror for henne gjennom hele oppveksten. Men så begynner Halvor på videregående, og blir helt forandret.

Ikke vil han jobbe hjemme på gården, og ikke vil han snakke med Ida. Og så en kveld forsvinner han. Ida nekter å sette seg ned og vente til han kommer tilbake. Hun må gjøre noe.

Kjære Halvor er en fortelling om frigjøring, om det å kjempe for et vennskap, om det å se inn i det vanskelige voksenlivet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: