Publisert av: Trine | 06/12/2010

Nye bokfristelser

Mange nye bøker har kommet inn i det siste. Bokfristelser, der du sikkert finner noe etter din smak!

UdyrUdyr – Lotte og Søren Hammer
To barn opplever noe grusomt en tidlig mandag morgen: De finner likene av fem nakne, maltrakterte menn hengende fra taket i skolens gymsal. Likene er dandert med matematisk presisjon og scenen likner en offentlig henrettelse. Mistanken faller på skolens vaktmester, den lett alkoholiserte, men intelligente Per Claussen, som later til å vite mer om drapene enn han vil ut med. Men hva er motivet og hvorfor et så spektakulært drapsåsted? Og kan han ha handlet helt alene? Kriminalinspektør Konrad Simonsen og hans kolleger ved drapsavdelingen i København må legge lokk på saken for hindre nysgjerrige tilskuere og journalister i å spolere etterforskningen. Men noen later til å ha andre planer.

IldevangelietIldevangeliet – Michael Faber
Forskeren Theo Griepenkerl er i Irak for å lete etter kunstskatter. Under et besøk i et krigsherjet museum kommer han over noen papyrusruller som har ligget gjemt i to tusen år. De inneholder et femte evangelium. Theo smugler skriftrullene med seg til Canada, men er uforberedt på hvilken betydning evangeliet vil ha for morderiske gærninger, eksponeringshungrige Amazon-kunder og religiøse fundamentalister.

StormkyssStormkyss – Ingrid Z. Aanestad
Selma er ein ung barnehagetilsett, ho deler hus med kjærasten Vilde, idet ei tredje kvinne, Ane, også flyttar inn. Bestemor til Selma kjem på sjukehus med hjarteinfarkt, Selma og mor hennar er bekymra for henne. Så ein dag forsvinn mora. Selma reiser frå sine for å leita etter henne; medan ho er i det tomme huset til mor si, låser ei ukjend kvinne seg inn.  Aanestad syner eit spekter av mekanismer desse kvinnene imellom, eit nett av medvitne og umedvitne val. Det handlar om mødre og døtre, kjærleik og oppbrot, om å dra eller bli verande. Denne elegante romanen har ein liketil og presis tone, og eit voldsomt trykk.

AftermathAftermath – Knut A. Braa
Ingeborg Sørensen er frilansjournalist og har fått i oppdrag å skrive memoarene til en avdød byråkrat. I papirene hans finner hun stoff om Kosovokrigen som provoserer henne nok til å skrive en aviskronikk om saken. I etterkant mottar Ingeborg anonyme e-poster, som via omveier fører henne til oppsiktsvekkende informasjon om Orderudsaken. Eks-militære Tom Falck og politikompisen Kurt står tre uker senere utenfor de nedbrente restene av frilandsjournalistens bolig. Liket de finne er ikke Ingeborg Sørensen, men en kosovo-albansk tidligere geriljasoldat. Ingeborg er forsvunnet.

Jomfruene og andre novellerJomfruene og andre noveller – Irène Némirovsky
Fem av novellene i denne samlingen ble utgitt i Frankrike i tidsrommet fra 1932 og frem til forfatterens død i Auschwitz i 1942, mens syv av tekstene ikke er tidligere publisert. Blant disse er et filmmanus som kan sies å være en parallell til Orson Welles senere film Den tredje mann. Flere av temaene i novellene ble senere utdypet i forfatterens romaner.

UlvetidUlvetid – Hilary Mantel
England, 1520-tallet. Kong Henry VIII sitter på tronen. Thomas Crowley, sønnen av en voldelig smed, kommer via sin stilling hos kardinal Wolsey inn i de innerste sirkler rundt kongen, og blir Englands nest mektigste mann. Han er en sammensatt person – politisk geni og manipulator, sjarmør og bølle. Sammen med kongen vil han bryte alle lover for å skape et nytt England.

JernportenJernporten : en roman om krigen – Sissel Margrethe Börke
Oslo 1940. M/S Bergensfjord setter kurs mot New York, og om bord er en nygift skipslege med planer om å bli borte i tre uker. Men fire dager senere blir Norge invadert av Tyskland. Konen hans melder seg som sykepleierske, og følger fronten opp gjennom Gudbrandsdalen. Om bord på båten er jøden Josef Mack. Han blir funnet død i sin lugar etter å ha blitt avvist av skipslegen gjentatte ganger. Hva har skjedd? Og hvor er enken hans?

LakunenLakunen – Barbara Kingsolver
Vi møter Harrison Sheperd og mora hans Salome i denne historien fra 1950-tallet som finner sted i Mexico og USA. Harrison søker tilflukt i hjemmet til kunstnerparet Diego Rivera og Frida Kahlo, hvor han blir ansatt som kjøkkenhjelp og senere som kokk, og knytter raskt vennskapsbånd med Frida Kahlo. Handlingen spenner fra en liten øy i Mexico i 1929, til USA under andre verdenskrig og kommunistjakten på 50-tallet, tilbake til havet utenfor Mexico City. Politiske hendelser og personlige tragedier trer fram gjennom dagboknotater og avisutklipp. Romanen er en bestselger i USA og England.

Sekundet førSekundet før – Øyvind Vågnes
En mann står utenfor byens kunstmuseum. Han tenner en lighter, og plutselig står hele mannen i flammer. Kuratoren Kaja West og fotografen Jonathan Becker blir vitner til hendelsen. Jonathan filmer med mobilkameraet sitt, og snart er videoen distribuert over hele verden.

Mørke netter i Barcelona - Alicia Giménez-BartlettMørke netter i Barcelona – Alicia Giménez-Bartlett
Et lik blir funnet i en park i Barcelona. Det ser ut som en uteligger som er blitt slått i hjel, men etterforskningen avslører en helt annen historie. Politiinspektør Petra Delicado ruller opp et voldelig nettverk som ikke går av veien for noe.

De som skåner ossDe som skåner oss – Jenna Blum
Trudy har bodd i USA siden hun var tre år. Før det bodde hun og moren i en liten landsby i Tyskland ikke langt fra konsentrasjonsleiren Buchenwald. Det eneste minnet hun har fra Tyskland er et gammelt fotografi som viser Trudy, moren og en nazioffiser. Moren har i 50 år nektet å fortelle om sine opplevelser under den annen verdenskrig, og Trudy som nå er professor i tysk historie begynner å grave i fortiden og avslører til slutt sannheten om morens liv.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: