Publisert av: Trine | 18/11/2010

Jul – Jul – Jul – på biblioteket og hjemme

Alle sju slagaGubben og Katten og NissemaskinenEn omfattende utstilling med julebøker, julefilmer og julemusikk er satt fram i 1. etasje på hovedbiblioteket. Alt er til utlån og vi har et godt og variert utvalg for store og små.

Skal du bake ”Alle sju slaga” eller kun noe, gir Britt Kåsin gode råd i boken sin. Dette går aldri av moten. Biblioteket har flere bøker om julebakst og annen julemat.

Vil du lese noen gode julehistorier for minstemann i huset før sengetid, så vil nok ”Gubben og Katten og Nissemaskinen” av Sven Nordqvist fenge. Hvorfor ikke ta med minstemann på biblioteket, og la han velge selv hva han vil høre.

Jul i skomakergataJulemirakeletOg da blir jo også storesøster med. Hun vil kanskje ha et gjensyn og gjenhør med ”Jul i Skomakergata” av Bjørn Rønningen. Billedboken ”Julemirakelet” av Susan Wojciechowski med illustrasjoner av P.J. Lynch er en nytelse for alle i familien.

Karsten og Petras julebokFemten svarte julefortellingerOg vi vil tipse far om at ”Karsten og Petras Julebok” av Tor Åge Bringsværd og Anne Holt gir gode tips til godt samhold og trivelige stunder sammen i advent. Og da følger likså godt CD –samlingen ”Femten svarte julefortellinger” med i bibliotekposen. Her er julekrimmen som varer nesten helt fram til påske.

Mor har valgt å låne med hjem den store boken ”Pynt til Juletreet” av Claire Worthington. Husets juletrepynt er blitt ganske så slitent. Og etter en lang dag kuuler hun ned med ”Sissel og Odd´s Strålande jul på cd –spilleren.

Pynt til juletreetCharlie Brown´s Christmas TalesReisen til JulestjernenSissel og Odd´s Strålande julI morgen får de besøk av slekta fra Vadsø. Etter byrunden, blir det grøtkoking og så skal de alle se på filmen ”Reisen til Julestjernen”, som også ble lånt hjem fra biblioteket. Den nye filmen om Knøttene – ”Charlie Brown´s Christmas Tales» gjemmes til neste uke. Da er det tid for å levere inn billedbøkene og filmene, og låne med seg noe nytt fra bibliotekets juleutstilling.

Julelutstilling

Vi sier som minstemann i huset: ”Kan vi låne alt dette gratis, mamma? Oi, da sparer vi mange penger til jul…”

Skrevet av Hildur


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: