Publisert av: Trine | 04/11/2010

Nytt med fagbøker

Å forstå talleneÅ forstå tallene : økonomi- og regnskapsforståelse for tillitsvalgte –  Roar Eilertsen
Boka gir en enkel innføring i hvordan et regnskap er bygd opp, og hvordan de ulike delene av det henger sammen. Boka beskriver også grunnleggende sammenhenger i økonomien, og den gjennomgår nøkkeltall og analyserer regnskapet til en bedrift. Teksten tar utgangspunkt i fagforeningenes og de tillitsvalgtes perspektiv og interesser, men passer for alle som trenger hjelp til å forstå tallene.

Sex i BibelenSex i Bibelen – Einar Gelius
Sogneprest Einar Gelius har lest Bibelen på nytt fra første til siste ord. Han prosjekt er gjennom bibelsitater å vise det seksuelle mangfoldet som Bibelen omtaler. Hans funn vil overraske og sjokkere. Bibelens beskrivelser av avansert seksuell praksis har lenge blitt dysset ned av kirken. I boken argumenterer Gelius for at Bibelen er for sex. Han løfter frem Bibelens vakre fortellinger om stor kjærlighet og het elskov. Det er tekster som åpent og ærlig forteller om våre drifter og lyster. Deilige og forførende tekster blir stående uten at handlingene de beskriver, blir fordømt.

HyttematHyttemat – Wenche Andersen
Kokebok med oppskrifter som er tilpasset tilbereding på hytta. Oppskriftene varierer mellom klassisk og moderne mat.

Vi er best i verdenVi er best i verden! : norsk fotballs historie – uten alt det kjedelige – Thomas Aune og Aleksander Schau
Norsk fotball til å le seg skakk av Radiokjendisene Thomas Aune og Aleksander Schau tar for seg norsk fotballs historie på sin helt spesielle måte. Med stor kunnskap og smittende entusiasme forteller de om Bronselaget som banket Tyskland med Hitler på tribunen, Odd-spillerne som fikk byttet ut dommeren midt under cupfinalen, knokkeloppgjør i nordnorsk fotball og andre mer eller mindre stolte øyeblikk. Aune og Schau har et skarpt blikk for de små, rare detaljene. Som historien om Vikings første drakt som bestod av hvit trøye, hvite bukser, skjerf og en grønn kalott og deres første fotball, som ble importert fra Hull, men som viste seg å være en oval rugbyball . Dette er to skribenter i matchform som leverer ferdigscoret moro for alle som liker fotball.

En vill mannEn vill mann : 365 dager som jeger, fisker og sanker – Kristoffer Clausen, Gunnar Omsted
Inspirert av Helge Ingstad legger Clausen ut på 365 dager i villmarka uten matforsyninger. Men han har våpen og fiskeutstyr, og han skal overleve på vilt, fisk, bær og sopp. Klarer han det? Kristoffer sover i gapahuker og provisoriske telt og holder varmen med bål. Vinteren 2009-2010 er den kaldeste på flere tiår med temperaturer ned mot minus 24 grader. Her er menneskelige utfordringer vanlige mennesker knapt tør tenke på. Det gjelder å holde seg varm og tørr, det gjelder å få i seg nok næring. Det gjelder å overleve rent mentalt. Denne fortellingen er enestående i nyere tid. Hvordan arter livet seg for en jeger og sanker på 2000-tallet? Vil han klare å gjennomføre?

Hennie interiørHennie interiør – Helene Forbes Hennie, Ingvill Bryn Rambøl
Interiør er en estetisk, stilsikker og inspirerende praktbok for alle som er opptatt av interiør, design og arkitektur. Interiørarkitekt Helene Hennie er Norges mest anerkjente designer, og boken viser hennes arbeider, hva hun er opptatt av og hennes måte å tenke interiør på. Boken er delt inn i årstider og presenterer smakfulle skandinaviske interiører designet av Hennie. Her er hytter ved sjøen og på fjellet, feriehus i Spania, byleiligheter og bolighus i lekre bilder til lyst og glede.

Sorg og sommerfuglerSorg og sommerfugler – Gunn Hild Lem
Miljøforkjemperen Steinar Lem døde av kreft i april 2009, 57 år gammel. Hans kone Gunn Hild forteller om de dramatiske månedene med galopperende sykdomsutvikling og om tiden etterpå. Gunn Hild Lem skriver seg rett inn i alle de vanskelige spørsmålene knyttet til liv, død og tapet av stor kjærlighet – også dem de færreste tør å snakke åpent om. Hun tegner et vakkert portrett av mannen hele Norge visste hvem var, men ingen kjente så godt som henne.

Bare mammaBare mamma – Eva Gikling
Bare mamma er en annerledes mammabok, skrevet spesielt for deg som ikke har en partner å dele forventninger, gleder og nattevåk med. Her finner du ikke informasjon om fosterets utvikling uke for uke, men tips om hvem du bør ha med på fødselen, hvordan man forbereder seg til tilværelsen som enslig mor og hvordan man kaster seg ut i singellivet igjen. Bare mamma handler om å senke skuldrene, legge vekk presset om å lykkes med alt og skyte magen fram i været! Du skal bli mamma, og det skal feires. -Med eller uten en mann!

Kongen anbefalerKongen anbefaler : holdninger for folket – Ingvard Wilhelmsen
Hvordan kan vi best mulig takle all verdens stress, press, utfordringer, omstillinger, sykdom, familierelasjoner, arbeidspress og ansvar? I denne boken blir disse spørsmålene belyst ut fra prinsippene i kognitiv terapi, og kong Harald Vs holdninger blir løftet frem som eksempler for folket. Forfatteren hevder at man kan ha ulike meninger om monarkiet, men så lenge vi har en konge, bør vi i hvert fall høre etter hva han sier! Boken henvender seg til alle nordmenn, men med spesiell adresse til dem som sliter med angst, sykdom, sterkt arbeidspress eller stort ansvar.

En av oss«En av oss» : norske frontkjempere i krig og fred – Vegard Sæther
Boka forteller historiene til norske gutter som deltok på tyskernes side under angrepet på Sovjetunionen under andre verdenskrig. På grunnlag av intervjuer med tidligere frontkjempere, dagboknotater, brev, kart og fotografier gir boka bakgrunn for å forstå hva det var som fikk norske gutter til å verve seg til tysk krigstjeneste, og hvilke konsekvenser et slikt valg fikk.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: