Publisert av: Trine | 29/10/2010

Russisk litteratur i NRK2

VenushårVenushår-russiskBokprogrammet, NRK2, hadde på onsdagen (27/10) om «Den nye vodkaen»; nyere russisk litteratur. (Se programmet her)

Russland har en stolt litterær tradisjon fra tiden før revolusjonen. Etter at Sovjetunionen opphørte, har det oppstått en ny generasjon russiske forfattere, og i denne nye bølgen finnes flere bøker i norsk oversettelse i år. I programmet blir bl.a. forfatterne Andrej Kurkov og Mikhail Sjisjkin intervjuet.

Venn av avdødeVenn av avdøde-russiskÅ få et lite innblikk i russisk, klassisk litteratur, samtidig som en fikk høre både Kurkov og Sjiskin var en fin balanse. Andrej Kurkov besøkte Sør-Varanger bibliotek høsten 2007, og det var stor interesse for hans foredrag. Det var mange russere på foredraget hans og, en vellykket kveld. Mikail Sjiskin besøkte Kirkenes i februar i år, og deltok også på Litteraturfestivalen i Alta i mars.

Interessen for russisk litteratur er økende, så vi håper at det kommer flere oversettelser av ny, russisk litteratur.

Reklamer

Responses

  1. […] onsdag så flere av våre kulturinteresserte lesere på bokprogrammet med den morsomme tittelen “Den nye vodkaen” på NRK2. Programmet handlet om russisk […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: