Publisert av: Trine | 16/09/2010

Skjønnlitteratur og nytt

Høsten er her med mange nye og starke bøker. Disse har vi nå, mange med venteliste. Sett deg opp på reservering allerede idag!

HøstofferHøstoffer – Mons Kallentoft
Den nye eieren av slottet Skogså utenfor Linköping har endt sine dager i vollgraven utenfor. Kriminaletterforsker Malin Fors mistenker raskt de tidligere eierne. Den høyadelige familien Fågelsjö har neppe solgt unna slektens arnested til den hensynsløse advokaten Jerry Petersson med glede. Men hvem var egentlig Jerry Petersson bak alle pengene, de dyre dressene og kunsten? Dette er tredje del i Mons Kallentofts serie om drapsetterforsker Malin Fors ved politiet i Linköping. Midtvinterblod som kom på norsk i 2008, etterfulgt av Sommerdøden i 2009.

RapsgubbeneRapsgubbene – Karin Brunk Holmqvist
Albert og Henning er brødre, de er to gamle ungkarer som støtter hverandre i tykt og tynt. De er to litt småeksentriske typer som alle i bygda kjenner til. De lever fortsatt etter påbudene de fikk av sin gode mor en gang i tiden. Bak gården ligger rapsåkrene og lyser som solen, der står Henning og Albert ofte og filosoferer og tar seg en pris. Men freden blir plutselig truet. Ryktene spres om at det er funnet spor etter romvesener i åkeren og den lille gården innvaderes av journalister fra hele landet.

Det lovede landetDet lovede landet – Toril Brekke
Den avsluttende boka på Toril Bakkes trilogi om den norske utvandringen til Amerika på 1800-tallet. Drømmen om Amerika og Gullrush er de to første i trilogien. Siste bind i trilogien handler om odelsjenta Agnes fra Ofoten som ikke får gifte seg med den foreldreløse fattiggutten Lasse Fagervår. Lasse emigrerer til Amerika og vil at Agnes skal følge etter. Etter mange forviklinger møtes de igjen på Stillehavskysten i det nordvestlige USA.

Bake kake søteBake kake søte – Jan Mehlum
6-måneder gamle Maria blir kidnappet fra barnevogna si. Hun er adoptert av investoren Kjell Reiten og kona Margrethe Løvenstad, og da de mottar et krav om løsepenger fra kidnapperne, kontakter Margrethe advokat Svend Foyn. Hun stoler ikke på politiet, etter at ei anna kidnappingssak endte i tragedie for to år siden. I denne 11. boka om Svend Foyn, trekkes han inn i ei sak som skal forandre ham for alltid.

Juliet nakedJuliet, naked – Nick Hornby
Annie og Duncan er et par i slutten av 30-årene som bor i en liten søvnig by på Englands østkyst. De forstår at de nærmer seg et vendepunkt i forholdet deres når de oppdager at deres felles interesse for den tilbaketrukne musikeren Tucker Crowe ikke er nok til å holde dem sammen. Annie skriver svært negativt om Tuckers siste «Juliet, naked «på nettet og Duncan hevner seg ved å være utro. Annie mottar en e-post fra Tucker som støtter henne i hennes kritikk og de begynner å utveksle e-poster.

TysterenTysteren – Jan-Erik Fjell
Kriposetterforsker Anton Brekke er hovedperson i denne kriminalromanen, der en historie fra New York-mafiaen på 60-tallet og en økonomisk kriminalhistorie fra nåtidens Fredrikstad føres sammen til felles oppklaring. Dette er forfatterens debutroman.

MofongoMofongo – Cecilia Samartin
Sebastian drømmer om å være som de andre gutta, å kunne løpe fort over fotballbanen og sparke ballen rett i krysset. Men en hjertefeil gjør at ikke er helt som andre barn men må stå på sidelinjen. Sebastian finner sin arena på kjøkkenet hos Abuela Lola, og sammen lager de store middager med eksotiske retter fra bestemors hjemland Puerto Rico. Dette fører en splittet familien sammen rundt middagsbordet. «Et måltid tilberedt med kjærlighet nærer ikke bare kroppen, men også sjelen», sier bestemora.

FolkefrelserenFolkefrelseren : en roman om Vidkun Quisling – Kolbjørn Brekstad
Dette er bind to i Kolbjørn Brekstads romantriologi om Vidkun Quisling. I «Folkefrelseren» får vi høre om Quislings virksomhet i tidsrommet 1930-39 og vi kan kanskje så smått begynne å forstå hvordan han kunne utvikle seg til å bli den han ble. Quisling fører selv ordet i denne romanen. Bind 1, Heroisme og svik, i dette som skal bli en triologi, ble utgitt i 2009.

Fruen av SaronnoFruen av Saronno – Marina Fiorato
Dette er andre bok fra forfatteren bak boka «Glassblåseren fra Murano». Vi er Italia på 1500-tallet og Bernardino Luini, elev av Leonardo da Vinci, får i oppdrag å male en religiøs freke i en landsbykirke i Lombardias åser. Han blir veldig fascinert av Simonetta di Saronno, en ung adelskvinne som har mistet sin ektemann i kamp. Han udødeliggjør den vakre kvinnen når han maler henne i Jomfru Marias skikkelse. De forelsker seg men kjærligheten mellom dem får uante følger.

SukkerdødenSukkerdøden – Unni Lindell
Den overvektige Kari Helene Bieler befinner seg på et konditori da hun plutselig husker hva som egentlig skjedde da lillebroren døde som baby for 16 år siden. Foreldrene John Gustav og Greta Bieler settes opp mot hverandre og en spiral av grusomheter provoseres frem. Hemmeligheten rundt babyens død har vært en dekkoperasjon for en psykopat som har levd det perfekte dobbeltliv i mange år. Hendelsene utløser iverksettelsen av en farlig hevn. Politiet får et uvanlig krevende kriminalmysterium å løse. Da den 32 år gamle politibetjenten Marian Dahles fortid blir trukket inn i saken, settes hennes kollegiale og profesjonelle forhold til etterforskningsleder Cato Isaksen og hele politietaten på en hard prøve. «Sukkerdøden» er den åttende kriminalromanen i serien med Cato Isaksen i hovedrollen.

Bernhard Hvals forsnakkelserBernhard Hvals forsnakkelser – Lars Saabye Christensen
Bernhard Hval heter hovedpersonen i Saabye Christensens nye roman. Han er en mann som nærmer seg 80 og ser tilbake på livet sitt med et par veldig spesielle briller. Han er født på Besserud i 1900 og utdanner seg til lege. Han blir den beste i sitt kull, men på grunn av visse leie uvaner blir han forvist til likkjelleren der han er obdusent. Han forteller i denne romanen om en slags trekanthistorie som aldri blir fullført. Den involverer hans kone Sigrid, kappgjengeren Notto Fipp og Bernhard selv.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: