Publisert av: Trine | 20/08/2010

Skjønnlitteratur – nytt

BlodmerdianenBlodmeridianen, eller Aftenrøden i vest – Cormac McCarthy
Romanen utkom opprinnelig i 1985 og rammene er følgende: En tenåringsgutt rømmer hjemmefra og slår seg sammen med den morderiske banden Glanton-gjengen. Denne banden lever av å skalpere indianere og andre på den meksikansk-amerikanske grensen i 1849 og 1850. Skildringen av Glanton-gjengen og den demoniske John Joel Holden er bygget på faktiske personer og hendelser. Holden er en kaldblodig morder og fullstendig oppslukt av vold og konflikt. Den amerikanske litteraturviteren Harold Bloom har kalt Holden-skikkelsen «den mest skremmende skikkelsen i amerikansk litteratur».

Bree Tanners korte nye livBree Tanners korte nye liv : en Eclipse-roman – Stephenie Meyer
«Bree Tanners korte nye liv» er historien om Bree Tanner, en nyfødt vampyr som ble introdusert i «Formørkelsen«, og den mørke siden av verdenen hun lever i. Fortellingen skildrer hæren av nyfødte vampyrer mens de forbereder seg på å angripe Bella Swan og Cullen- familien, og følger konfrontasjonen mellom dem til dens uforglemmelige slutt.

FasandreperneFasandreperne – Jussi Adler-Olsen
Vi møter igjen kriminalinspektør Carl Mørck og assistenten Assad fra Kvinnen i buret (2009). Mørch er leder for politiets Avdeling Q for uløste saker og står denne gang overfor en gammel drapssak der etterforskningen pekte mot en gruppe kostskoleelever fra noen av Danmarks rikeste familier. Saken ble henlagt, men gjenåpnes ni år senere da en av de mistenkte tilstår. Mørck og Assad begynner å grave litt, og oppdager at noe er veldig galt. Saken settes i sammenheng med posedamen Kimmie og tre av landets mektigste menn, som er på desperat jakt etter henne. Hun vet noe som kan knuse dem, og har sine egne planer for hvem som skal jakte på hvem.

Mørkets  elskerMørkets elsker – J.R. Ward
Den sorte dolks brorskap er en vampyrserie som handler om seks vampyrbrødre og om kvinnene som forelsker seg i dem. I den første boken møter vi Beth som er 25 år og jobber i en lokalavis. Moren døde da hun ble født og faren har hun aldri møtt. Det stille livet hun lever tar brått slutt den dagen en bil eksploderer utenfor en bar. En mann, Beths far, omkommer i eksplosjonen. Han er vampyr og har alltid passet på henne fra avstand. Beths nye vokter blir Wrath, vampyrenes leder og den aller siste fullblodsvampyr. Hver av bøkene i serien handler i hovedsak om én av vampyrbrødrene og hans utvalgte kvinne, med en spenningstråd som fortsetter gjennom hele serien. Bøkene har toppet bestselgerlistene i USA og byr på en blanding av vampyrer, spenning, romantikk og erotikk.

Fedrenes løgnerFedrenes løgner – Tom Egeland
En spennende familiekrønike. En handlingsrik bok om fire menn, deres liv og dramatiske skjebner. En ferskvannsdunk med en dagbok driver mot land på Barbados. Det oppsiktvekkende funnet kaster nytt lys over forsvinningen til klimaforskeren Carl Christian Scott i Vestisen tjue år tidligere. Funnet blir også et vendepunkt for hans sønn, journalisten Victor Scott, som strir med egne problemer og livsvalg. Victor blir bedt om å skrive en bok om sine berømte forfedre: Faren som forsvant sporløst, farfaren som fikk nobelprisen i litteratur, oldefaren som bodde tjue år på en øde øy. For å samle informasjon legger Victor ut på en verdensomspennende reise som skal endre livet hans.

Mellom attentateneMellom attentatene – Aravind Adiga
Vi er i Kittur, India hvor vi møter Ziauddin som blir lokket til å gjøre noe ulovlig fordi en fremmed behandler han med vennlighet og respekt. Vi blir også kjent med George D´Souza som stiger i gradene fra gartner til å bli Mrs. Gomes´sjåfør men som mister jobben når han trår over grensene. Ei lita jente som tigger på gata for å skaffe penger til farens rusavhengighet er også en av personene i Adigas nye roman. Indiske Aravind Adiga vant Bookerprisen i 2008 for romanen Hvit tiger.

GlassrommetGlassrommet – Simon Mawer
Vi er i den lille byen Mesto på den tsjekkiske landsbygda i 1930-åra. Her bor den rike og mektige Landauer-familien med ekteparet Liesel og Viktor som midtpunkt. Viktor er i bilbransjen og familien lever et dekadent og lystig liv i et deilig spesialdesignet hus. Men utenfor det perfekte hjemmet deres lurer nazismen og den skal etter hvert få store følger for den jødiske familien og deres krets.

Aksjonen – Rune Nøstvik
AksjonenI en leilighet på Majorstua i Oslo blir en tidligere FN-soldat utsatt for drapsforsøk. Samtidig blir tre amerikanske sikkerhetsfolk funnet drept i skogen ved Gardermoen. CIA og Mossad er straks på plass for å bistå i etterforskningen. Og forvirre. Et hemmelig, tidligere militært nettverk kalt Aksjonen utløses av hendelsene. Aksjonens oppgave er å spore opp ettersøkte krigsforbrytere for å avlevere dem til internasjonale humanitære domstoler  i live. Forfatteren er tidligere NRK-journalist, FN-soldat og skarpskytter i Sør-Libanon. Han debuterer med denne storpolitiske thrilleren om jakten på vår tids groveste krigsforbrytere.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: