Publisert av: Trine | 13/08/2010

Lokalbøker – musikk og latter

Aldri fred å fåVi har fått in nya böcker med lokalrelaterat innehåll.

Aldri fred å fåHenriksen-brødrene
Henriksen-brødrene kom under förra veckans Kirkenesdagene ut med sin nya boka. Där skriver de om hälsa, arbetsliv, romantik och sport, dessutom tar de upp äldre ord och utryck som de tycker har försvunnit. Det är många historier och som vanligt full av humor.

Før i tida var livet hardere, veiene lengre, somrene varmere… I denne boka blir du kjent med beskrivelser du enten har glemt eller ikke visste fantes. Noen oppstår i en mye løsere og villere versjon enn der du er vant til. Her avlives myten om haill. Her treffer du latmakken, næpa og tjenestepia. Her blir du kjent med gamledagers kraftuttrykk og alkoholskalaen. Her beskrives sorger og gleder, skikkelig idrett, skole og seksualliv. Har Henriksen-brødrene blitt steintoki? Eller har det bare fått karamba? Den siste boka «Aldri fred å få – Henriksen-brødrene ror igjen» er oppfølgeren til Ka du sir til godt? som finnmarkinger og andre fornuftige folk storkoste seg med.

Hör inslag i NRK: http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/656976/
Intervju i Finnmarken: http://www.finnmarken.no/kulturliv/article5216394.ece
Från Altaposten «Garanti for latter»: http://www.altaposten.no/lokalt/kultur/article379648.ece

Den andra boken är:

Nordlands trompetNordlands trompet: sax, piano, gitar, bass, trommer og vokal : nordnorsk jazz gjennom 90 år – Jan Ditlev Hansen
følger jazzen – musikken, miljøene, menneskene – gjennom nitti år, fra jazzbegrepet dukket opp med den nye og utfordrende dansemusikken i 1919, gjennom swing-epoken og under krigen, helt fram til det som lenge var selve ikonet for nordnorsk jazz, bebop. Boken byr på en reise gjennom nordnorske jazzmiljø fra Mosjøen til Longyearbyen, og fra «yttersida» til Sør-Varanger. Boka tar oss fra de første klubbopptakene på ungdomshuset på Hemnes, til «Jazzens Mjølner» i Narvik. Vi får høre om gullalderen med Soundsational på Prelaten i Tromsø, Ad Lib og Sinus i Bodø, og Montenegro i Hammerfest. Nordlands trompet er ikke bare om jazz. Boka gir allmenne bidrag til lokalhistorikken på kultur- og musikkområdet. Den inneholder dessuten en biografi over 234 musikere, samt en diskografi som omfatter 135 nordnorske plateutgivelser.

Intervju i Nordlys: http://www.nordlys.no/kultur/article5165098.ece

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: