Publisert av: Trine | 23/07/2010

Ny skjønnlitteratur

Det har vært en stilleperiode her på bloggen da jeg haft ferie, men nå er jeg tilbake. Bøker som kommet under den tiden er nå også lagt inn i katalogen. Allt av det er ikke klar til utlån, men du kan reservere dem. Nytt med skjønnlitteratur er f.eks.

66 nord66° nord – Siri Lill Mannes
Geologen Mary Moan holder foredrag på oljemessen i Stavanger da hun blir oppsøkt av en mystisk asylsøker som forteller henne en merkelig historie. Dagen etter blir mannen funnet død og Mary er overbevist om at han ble myrdet. Samtidig får hun et fantastisk jobbtilbud gjennom milliardæren Erik Rise. Hun drar til Helgelandskysten, der et toppmøte mellom Norge, Russland og EU skal avgjøre Europas energifremtid. Da Mary får informasjon som kan påvirke utfallet, må hun flykte for livet.

Seks mistenkteSeks mistenkte : dødens ulikhet – Vikas Swarup
Vicky Rai er playboy og sønn av innenriksministeren i Uttar Pradesh. For å feire frikjennelsen fra et mord han begikk sju år tidligere, arrangerer han et stort selskap. Der blir han myrdet. Politiet sperrer av området og ransaker alle gjestene. Seks av dem blir tatt med våpen og bringes inn til avhør. Hvem er de og hva gjorde de i festen? Arun Advani, Indias mest berømte undersøkende journalist, graver seg ned i livene til de mistenkte. Alle har motiv for å ha avfyrt våpenet. Forfatteren er kjent for Q & A, boken bak filmen Slumdog millionaire.

Morgen i JeninMorgen i Jenin – Susan Abulhawa
Boka handler om tre generasjoner palestinere og strekker seg fra 1941 til 2002. Det er Amal, født i en flykningeleir i Jenin som forteller om hvordan israelske soldater i 1948 brutalt fordrev familien fra landsbyen, om lillebroren som ble borte i kaoset, og om hvordan broren Yousef, den andre broren, ender sitt liv som selvmordsbomber. Morgen i Jenin gir en godt innblikk i konflikten mellom Palestina og Israel.

SynSyn – Kristin Ribe
En tolv år gammel gutt bor sammen med faren sin. Plutselig en dag forandrer alt seg. Gutten får kreft. Hva er det som er viktig nå? Hva kan vi stille op med i møtet med døden? Denne romane reiser de store spørsmål og trekker tråder til norrøn dødsmytologi og sagn.

Sabbaths teaterSabbaths teater – Philip Roth
Selv om sjømannen Mickey Sabbath har fylt 64 år, har han ingen planer om å legge sin frekkhet eller kjønnsdrift på hylla. Han som har besøkt all verdens bordeller og kanskje drept sin kone. Når hans elskerinne så dør setter han ut på en reise i hukommelsen, en reise der spøkelsene av dem han har elsket og hatet mest, forfølger ham. Leseren følger sjømannen ut i de merkeligste hendelser, både morsomme og tragiske. Dette er den prisbelønte forfatteren Philip Roth på sitt mest burleske og erotiske.

Gå ikke alene ut i nattenGå ikke alene ut i natten – Kjell Westö
Jouni, Adriana og Ariel vokser opp sammen i 1960-tallets Helsingfors. Vennskapet mellom de tre er dypt og spesielt selv om de kommer fra ulike kår. De starter et band sammen og gir ut en singel og drømmer om en fremtid i musikken. Platen de gir ut flopper og vennene driver etter hvert fra hverandre. På begynnelsen av 1980-tallet oppdager den unge journalisten Frank Loman noe som får han til å nøste opp i historien rundt den gamle trioen «Joni, Ariel & Adriana». Han leter opp Jouni og et spesielt forhold oppstår mellom dem. Romanen handler om flere generasjoners drømmer, om musikk, frihet, vennskap og lojalitet.

T.S SpivetsT.S. Spivets utvalgte verker – Reif Larsen
T.S. Spivet er en tolv år gammel kartograf som mottar en uventet oppringning fra Smithsonian Institution i Washington D.C. om at han har vunnet den prestisjetunge Baird-prisen. Fra den dagen er den slutt på den vanlige tilværelsen til T.S. Han drar ut på en vill ferd over kontinentet uten at foreldrene får vite noe. Vi opplever ferden gjennom USA gjennom T.S. sine øyne og det viser seg raskt at alt han har lært blir satt på prøve da han ankommer D.C. for å ta i mot prisen.

InformanteneInformantene – Juan Gabriel Vásquez

Informantene handler om Gabriel Santoro gjenforenes med sin far da faren skal gjennomgå en hjerteoperasjon. De to har ikke sett hverandre siden faren totalslaktet sønnens debutroman noen år tidligere. Gabriel vil gjerne finne ut hvorfor faren ble så rasende over romanen hans og oppdager et lag av løgner og dobbeltspill som har røtter tilbake til annen verdenskrig.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: