Publisert av: Trine | 12/06/2010

Nye bøker hos oss

Ett par dagar har gått sedan strejken avslutades och vi gick tillbaka till normal drift. Samtidigt avslutades även transportstrejken, vilket innebär att våra bokställningar nu åter kommer fram. 

SverdsangVi fick igår Sverdsang, den fjärde boken i Bernard Cornwells historiske romanserie om när engelskmännen under 800-talet kämpande mot vikingarna. Dessutom har vi täpt till hålet vi hade, då vi saknade bok nr. 2 – Den hvite rytteren. Du kan alltså nu ta del av hela berättelsen som börjar i Det siste kongeriket och liksom många läsare – fängslas av svunna tider. Adresseavisen skrev t.ex.  «Cornwells bokserie om Uhtred burde utstyres med en advarsel, da den kan oppleves som sterkt vanedannende.» Till hösten kom också den femte och sista boken – Det brennende landet.

Som vi tidigare nämnt på bloggen beställdes fortsättningen på den samiska språkkurs Davvin, med CD. Den finner du också numera hos oss.

American folk artTill sist vill jag nämna en vacker bokgåva vi fick: American folk art av William C. Ketchum. USA:s folkliga kultur från 18- och 1900-talet visas fram i målningar, skulpturer och andra föremål, åtföljt av korta texter med utgångspunkt från bl.a. hemmet, religionen och naturen. Allt skrevet i relativt lättförstårlig engelska.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: