Publisert av: Trine | 05/05/2010

Fargerikt Russland

Russland i fargerENDELIG!!!

Sør-Varanger bibliotek fikk i besittelse en bok vi hadde ventet på lenge: Arne Egil Tønsets Russland i farger: opplevelser i vårt største naboland. – NRK, 2010.

Vi har fra før en ganske rik samling skildringer fra Russland. Mange faktarike  skribenter har beskrevet samtiden i landet.  Men det er åpenbart at flere savner et lesestoff som ble skrevet av  ”sine egne”, som denne boka gjør.

Omslaget på denne boka tar nesten pusten av oss. En moderne versjon av en russisk rulett! Den ruletten lever i beste velgående! Og det er et faktum. Boka vekker ikke bare interesse til det kontroversielle tema. Den er født med ”humor på beina” som er forbundet med et ordtak populært både i Norge og i Russland: En god latter forlenger livet.

Nordmennene som krysset en russisk grense i 1984 (som forfatteren hadde gjort sammen med kollegene, d.v.s. journalistene) flirer seg i hjel av bare ett eksempel: ”Pass- og tollkontrollen var et eventyr av en prosedyre. Alt vi hadde med oss og på oss, ble sjekket. All valuta skulle deklareres. Aviser og bøker ble bladd igjennom side for side. ”Den som har med seg Aftenpostens lørdagsnummer nå, skal jeg egenhendig ta livet av,” kom det fra han som stod bakerst i køen i gruppa vår.”

Flere av historiene er fortalt på en så morsom måte at en får nesten hele tiden latterkramper. Boka er av en sjelden sort. Den er skrevet med både dyktighet og kjærlighet til det kompliserte tema og selve landet. Det kan jeg sverge på. Fordi at jeg som skriver dette, mellom oss sagt, er av et russisk opphav.

Skrevet av: Nina

Reklamer

Responses

  1. Det høres meget fornøyelig ut, så takk for tipset. Denne boka må jeg bare lese!

  2. […] nå leser jeg boken Russland i farger av Arne Egil Tønseth. Den er jo omtalt her på bloggen nylig. Dette er en bok midt i blinken for meg. Det er så mange gjenkjennelige episoder fra […]

    • Jeg lærer norsk. Jeg kan hjelpe deg, hvis du lærer russisk

  3. […] På faglitteratur dominerer bøker med russlandrelatert tema. Hvilket troligen er meget unikt i Norge. Russland i farger av Arne Egil Tønset er med 67 utlån den mest utlånte hos oss. Hvis du ikke gjort det, les Ninas omtale av boken. […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: