Publisert av: Trine | 28/04/2010

Nytt på biblioteket innom skjønnlitteratur

Det er på tide å skriver om nye skjønnlitterære bøker vi fått i det siste. Det er en del, så dette er bare et godt utsnitt av det hele.

Skjulte skrifterSkjulte skrifter – Sebastian Barry
Roseanne McNulty var en gang den mest ettertraktede jenta i landsbyen. Nå er hun 100 år og er tilbrakt det meste av livet på mentalsykehus. Hva skjedde, hvordan havnet Roseanne på sykehuset? Sjefspsykiateren begynner å grave i Roseannes fortid og det han finner er sjokkerende. Historien som rulles opp er både Roseanne og Irlands fortid. Vi får historien om et ødelagt liv preget av mishandling og uvitenhet, men som samtidig har håp og lidenskap i seg.

Knokler i sandenKnokler i sanden – Conn Iggulden
Dette er det tredje bindet i Conn Igguldens historiske romanserie om Djengis Khan og hans etterkommere. Den mongolske fyrsten har samlet Mongolia til ett rike men møter motstand i vest. Medhjelperne hans har blitt drept og han bestemmer seg for å løse opp hæren og bruke sønnene som hærførere og sende dem ut forskjellige steder.

Kvinnen i plast– Kjell Ola Dahl
I den sjuende Gunnarstranda-krimen må den unge politietterforskeren Lena Sigerstrand bistå Gunnarstranda og Frølich i en komplisert sak som preges av menns overgrep mot kvinner. Liket av Veronika Undset er omhyggelig skåldet og pakket inn i plast da det blir funnet i en søppelkonteiner på Kaldbakken i Oslo. Ingen biologiske spor er å finne og en liten diamant er festet i venstre øret. Førstebetjent Frank Frølich har møtte Veronika to ganger tidligere: som forloveden til sin gamle venn Karl Anders og den gangen han innbrakte henne for narkotikabesittelse i forbindelse med en større sak. Det blir flere saker, og Frølich innser at han må lete i sin egen mørke fortid for å finne årsakene til forbrytelsen.

Urolige tider – Merice Briffa
Andre bok i triologien om arbeiderklassefamilien Collins utvandring til Australia på andre halvdel av 1800-tallet. I det andre bindet blir vi kjent med Con Trevannicks far, sjøkapteinen, og hans søster Selena. De søker lykken i gullgraverområdene hvor de treffer Will Collins og brødrene hans. Søsteren blir veldig opptatt av Will som på sin side har mistet alt håp om å gifte seg med Jenny Tremayne. Siste bok i denne triologien kommer våren 2011.

TransittTransitt – Kathrine Nedrejord
En ung kvinne flytter hjem til Oslo etter å ha bodd i Paris i lengre tid. I Frankrike har hun hatt et intenst kjærlighetsforhold til Simon, som er gift, som har et barn og som hun oppdager at venter ett til. Hun forsøker å slå seg til ro i Norge, glemme Simon, og ta opp igjen kontakten med moren og søsteren. Så en dag ringer Simon og sier han vil komme på besøk. Dette er forfatterens debutroman.

BarnepikenBarnepiken – Kathryn Stockett
Settingen er byen Jackson i Mississippi på 1960-tallet hvor segregeringen av svarte og hvite blir praktisert fullt ut. De hvite husfruene lar de svarte hushjelpene oppdra barna sine men er redd for at de skal stjele sølvtøyet deres. Livet i den lille byen skildres av tre kvinner som bestemmer seg for å skrive bok om hvordan det er å jobbe for disse hvite kvinnene. En bok om et sterkt kvinnefelleskap som oppstår til tross for trusler og med fare for egne liv.

hans-majestets-drageHans majestets drage – Naomi Novik
Den første boka i Temeraire- serien, en serie som er en blanding av fantasy og europeisk krigshistorie. Vi møter i denne serien en veldig smart og spesiell drage som sendes ut på eventyr av den engelske kongen. Napoleon Bonaparte er ute etter å erobre England og ute på havet kjemper et fransk skip mot den engelske flåten. Hva er det franskmennene er så desperate etter å beskytte?

Hjemløse barnHjemløse barn – Ståle Huse
Vi følger en ung mann som i sin håpløse lengsel etter anerkjennelse fra sin far, og etter en mann som vil være sammen med ham og som er glad i ham, vandrer hvileløst rundt i gatene i Oslo på jakt etter kjærlighet. Dette altoppslukende savnet tar fullstendig styring over livet hans, og tilværelsen hans blir grenseløs og selvutslettende.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: