Publisert av: Trine | 13/04/2010

Intressante sakprosabøker vi fått i det siste

De siste dagerne har vi fått inn mange spennende bøker. Her et urval:

Sirkus i Norge : gjøglernes og sirkusenes historie – Herman Berthelsen
Denne boken omhandler gjøglerne og sirkusene i Norge. Historien spenner vidt, fra en helleristning av en akrobat som er avdekket ved Fredrikstad, via gjøgling i vikingtiden og middelalderen, omreisende gjøglertrupper på 1800-tallet, og fram til våre dagers vel etablerte sirkus og framveksten av nysirkus. Vi får innblikk i hvordan gjøglerne kom opp hit fra Europa og spilte sine forestillinger rundt i landet for et begeistret publikum. I tillegg til de kjente sirkusene vi har i dag, handler boken også om eldre sirkus som Cirkus Norbeck, Cirkus Globus og Cirkus Berny.

Byen : en bruksanvisning – Peter Butenschøn
Halvparten av verdens befolkning bor i byer. Hvilken rolle har byens fellesrom hatt for utviklingen av kultur i Norge og i andre land? Dette er en bok om hvordan byen former oss – og om hvordan vi former byen. I byen finner vi festivaler, gateteater og kafeer, gatekamper og demonstrasjoner. Her møter vi de fremmede. Her tilbringer folk stadig mer av sitt sosiale liv. Boken Byen er en kulturhistorisk beretning som sammenfatter det estetiske med sosiale, økonomiske, politiske og kulturelle forhold. Temaet er høyst aktuelt, spesielt i et land som Norge med svak bevissthet omkring byens betydning for vår livsform

Kina : folket, historien, politikken, kulturen – Marte Kjær Galtung
Denne boken går bak stereotypiene og det sensasjonelle som preger mye av skildringene av Kina i Norge. På en lettfattelig måte beskriver forfatteren det kinesiske samfunnet innenfra, og hun inkluderer et kinesisk perspektiv i forklaringene på hvorfor ting er som de er. Hun tar også for seg de enorme endringene landet gjennomgår, og hvordan dette blir oppfattet av både vanlige folk og den politiske eliten.

Kjernesunn mat : forvandler familien på få uker – Ninka-Bernadette Mauritson og Thorbjörg Hafsteinsdottir
Endelig er den kjernesunne kokeboken kommet – etterlengtet og etterspurt etter bestselgeren Kjernesunn familie. Boken som har endret hverdagen og handlevanene til tusenvis av nordmenn. Nyt alle mirakelkurer mot allergi, stress, forstoppelse og jojo-vekt.

Klima forklart – Christian Bjørnæs
Klimabok som gjør deg egnet til å diskutere klima med kolleger, venner og familie. Vi får forklart på en enkel måte hva klimaforskning går ut på og hva FNs klimapanel diskuterer. Den gjør det enklere å skille hva som er riktige og gale påstander når det gjelder klimaforskning og påstander.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: