Publisert av: Trine | 25/03/2010

To nye bøker om Russland

Vi har fått inn to nye bøker som omhandler russiske egenheter: den første om russiske skåltaler, den andre om hvorfor russere er som de er og besvarer flere  spørsmål som en fra Vesten kan lurer på i kontakt med Russland och russere.

Russiske skåltaler : blandevann til vodka
– Peter Normann Waage

Russerne drikker vodka. Det vet alle. At de drikker den ublandet fra små glass, er også kjent. Helt ublandet er den allikevel ikke. Ingen russisk skål uten en skåltale. Talen kan være lang eller kort, den kan være til de tilstedeværende eller noen andre som fortjener ris, ros – eller som man setter sitt håp til.

I denne boka har Peter Normann Waage samlet omkring 300 skåltaler for enhver anledning, som blandevann for vodka. De kan med stort hell benyttes utenfor Russland, de kan inspirere til lignende taler – og den nytes like godt med som uten vodka. Peter Normann Waage har forsynt boka med et fyldig forord om tradisjonene rundt skåltalene. De i seg selv gir et humoristisk og overraskende innblikk i russisk kultur og tradisjon.

 De er ikke riktig kloke, de russerne : øyeblikksbilder fra Russland – Anna-Lena Laurén
– Hvorfor synes ikke russerene at det er upassende å skilte med sin rikdom?
– Hvorfor er det offisielle Russland så skeptisk overfor Vesten?
– Hvorfor kler russiske kvinner seg så feminint, og hvorfor er russiske menn så osvikelig lojale mot hverandre?

Lurer du på spørsmål som disse? Den unge finlandssvenske Moskva-korrespondenten Anna-Lena Laurén har svarene. Hun har bodd lenge i Russland og vet at det er et samfunn men må bruke tid på og anstrenge seg for å forstå. Selv har hun fått mye hjelp av sin mangslugne russiske vennekrets, men innrømmer at hun fremdeles har øyeblikk da hun ikke fatter bæret.

Denne boken er en samling øyeblikksbilder fra dagens Russland. Den er skrevet med humor og varme, frustrasjon og lidenskap, glede og forbløffelse, følelser man ikke kan leve uten – aller minst i Russland.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: