Publisert av: Trine | 24/03/2010

Mer bøker fra den litterære matpakken

Her er bøkerne Inger Johanne presenterte og anbefaller fra den litterære matpakken for en uke siden. De som Trine valgte finner du i et tidligere innlegg.

Gilgamesj – Joan London (utgitt på norsk 2005)
Australia 1937:  På en fattig gård i en småby i Australia bor de voksne søstrene Edith og Frances Clark. Men en dag dukker den sympatiske fetteren Leopold og hans armenske venn Aram Sinanien opp. De to eventyrerne er på reise etter en arkeologisk utgravning i Irak og Edith blir fascinert av alt de har å fortelle fra livet utenfor småbyen, og ikke minst av Aram. Edith smittes av ønsket om å se verden, og to år senere, i 1939, legger hun ut på sitt livs reise.

Kronprinsessen – Hanne Vibeke Holst (utgitt på norsk 2005)
(Dette er første bok en i en trilogi): Charlotte Damgaard er midt i 30-åra, velutdanna, har bondebakgrunn, er gift med Thomas, er tvillingmor og ved et veiskille i livet. Hun har sagt opp jobben som leder av Naturens venner for å være med mannen på arbeidsoppdrag i Uganda noen år. En torsdag i september får hun imidlertid en telefon fra statsministeren som ønsker henne som ny miljøvernminister. Dette tilbudet kan ikke Charlotte takke nei til, og snart befinner hun seg i maktens midte. Hun utsettes for politiske intriger, grove taklinger og voldsomme mediestormer. Charlotte viser seg å være et politisk naturtalent, men det er alt annet enn enkelt å entre den politiske arenaen som ung, utålmodig og uprøvd kvinne.

Vann til elefantene – Sara Gruen (utgitt på norsk 2008)
Handlingen i denne romanen er lagt til et sirkusmiljø i depresjonstidens USA. Her skal vi møte veterinæren Jacob og hans hemmelig elskede Marlena, kona til den ufordragelige sirkusdirektøren. Og ikke minst blir leseren kjent med elefanten Rosie. Disse tre utgjør kjernen i fortellingen, der stikkordene er vanskapninger og gledespiker, viltre akrobater og ville dyr, fortapte sjeler og sinte sjefer.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: