Publisert av: Trine | 15/03/2010

Nye bøker på biblioteket

Vi har fått inn nye bøker. Bøker som er fra statens innkjøpsordning – Kulturfond, denne gang med fokus på oversatt skjønnlitteratur.

Her et par av disse.

Siste runde på Balto – Faïsa Guène
Faïza Guène debuterte i 2004 med Kiffe kiffe i morgen
og har nå kommet med bok nummer to. Handlingen er lagt til en småby i enden av en lokallinje i Paris. Vi blir kjent med Tanièl, den blonde dama hans, hans armenske mor, hans franske far, broren Yeznig samt den arabiske kompisen Ali Chacal og hans tvillingsøster. Alle sammen
blir innkalt til avhør i forbindelse med mordet på Joël også kalt Jojo eller Flintisen, den rasistiske fyren som driver Balto, tobakkskiosken på hjørnet.

Nederland Joseph O’Neill
Nederlenderen Hans van der Broeck bor med familien i New York da byen rammes av terrorangrepet 11. september 2001. Etter dette vil hans engelske kone bare vekk og drar tilbake til London med den lille sønnen deres. Der innleder hun straks et forhold til en ny mann. Hans er ensom, forvirret og usikker igjen i NY og bestemmer seg for å ta opp igjen sin gamle hobby cricket. Men det viser seg raskt at cricket på Manhattan er noe ganske annet enn barndommens uskyldige sport. O´Neill blir sammenliknet med Per Petterson og Siri Hustvedt og selveste Barack Obama har uttalt at han elsker denne romanen.

De nakne og de dødeNorman Mailer
Dette er Norman Mailers debutroman som bygger på hans egne erfaringer som amerikansk soldat på Filippinene under andre verdenskrig. Den ble fort regnet som et mesterverk og fremstår i dag som en av 1900-tallets klassikere som omhandler den andre verdenskrig, på høyde med Erich Maria Remarques Intet nytt fra Vestfronten og Joseph Hellers Catch 22. Mailer vier stor plass til kampscener og den ytre handlingen, men det er soldatenes indre liv og tankeverden som er hans hovedinteresse.

Filmklubben – David Gilmour
Foreldre er også mennesker. Men hva gjør man med en sønn som nekter å gå mer på skolen? Faren får en uvanlig idé. Ingen skole, ikke noe arbeid, ingen husleie, men tre filmer i uken – den eneste utdannelsen sønnen får i løpet av de tre årene boken skildrer. Det er blitt en fortelling om mot og tillit, om grenseløs kjærlighet mellom far og sønn, og om hvordan tid og nærhet kan forandre livet. Alle som har vært foreldre eller barn, eller som noen gang har satt sine ben i en kinosal, vil elske denne boken!

Riflene : en bok om nordamerikanske landskaper – William T. Vollman
Jakten på Nordvestpassasjen i det canadiske Arktis var lenge en slags hellig gral blant de store sjøfartsnasjonene på den nordlige halvkule. Willam T. Vollmans Riflene er en fortelling som ved å kombinere historisk materiale og selvbiografisk stoff blant annet får stilt spørsmålet om hva den kan skyldes, denne voldsomme trangen til å underlegge seg stadig flere områder, uavhengig av hvor ugjestmilde de måtte være, og som oftest på bekostning av dem som allerede bor der.

Den siste Weynfeldt – Martin Suter
Mine priser – Thomas Bernhard
Jeg har sett mørkets indre – K. Sello Duiker
Pilatus – Magda Szabó

Frukthagen – Sa’di

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: